• Olga Commandeur verzorgde de warming-up.
• Olga Commandeur verzorgde de warming-up. Foto: Mimi van Rossem

Succesvolle aftrap OldStars Sport

LEERDAM • Bewegen, ontmoeten en gezelligheid. Dit alles stond vorige week centraal bij de aftrap van OldStars Sport. Het gloednieuwe sportinitiatief is bedoeld om ouderen meer in beweging te krijgen. Oldstars Sport is een samenwerking tussen verschillende sportverenigingen uit Leerdam, Team Sportservice en de gemeente Vijfheerenlanden.

Ruim dertig ouderen, waarvan drie uit Vianen, hebben deelgenomen aan de eerste work-out die op het sportcomplex van Leerdam Sport 55 werd gehouden. Vanwege de aftrap van OldStars Sport was oud-atlete Olga Commandeur, bekend van het televisieprogramma Nederland in Beweging uitgenodigd om namens het Nationaal Ouderenfonds, waarvan zij ambassadeur is, aanwezig te zijn. Nadat Commandeur had uitgelegd waarom bewegen voor ouderen zo belangrijk is, verzorgde zij op het hoofdveld van Leerdam Sport de warming-up. Heel enthousiast deden de deelnemers aan alle oefeningen mee. 

Daarna nam Jason Latumaerissa de training over en onder zijn leiding gingen de ouderen enthousiast met een bal aan de slag. Wat het sportuurtje nog leuker maakte was dat de deelnemers van de wandelgroep van het Emmahuis langs de lijn zaten en de tribune bezet was door tientallen kleintjes van een peuterspeelzaal. Iedereen genoot van het sporten, de sfeer, en de aandacht die Commandeur voor iedereen had. Commandeur vertelde dat zij door heel het land workshops en presentaties verzorgt, waarbij zij vertelt over de werking van de spieren, het hart, het belang van goede voeding en bewegen. Commandeur: “Dit alles versterkt de kwaliteit van het leven. Maar naast het gezamenlijk sporten staat het ontmoeten en gezelligheid centraal. Want het maakt niet uit wat je doet, als je het maar doet. Ook is aan OldStars Sport meedoen zeer laagdrempelig want je hebt geen specifieke sportoutfit nodig en je doet alles in een lager tempo.”

Deelnemers Ina en Arie Boon vertellen dat zij zijn gekomen omdat zij vinden dat ze sinds ze zijn verhuisd naar een appartement, nu minder bewegen. Ina: “Ik doe wel alles op de fiets hoor, maar op deze manier kom je ook nog eens onder de mensen.”
Ina Verbeek vertelde niet te sporten maar wilde deze ochtend kijken hoe het bij OldStars Sport gaat. Na afloop is er nog gezellig nagepraat onder het genot van koffie, thee en iets lekkers.
OldStars Sport loopt tot 26 juni. Alle trainingen duren ongeveer een uur en deelname kost 3 euro per keer. Afwisselend wordt er wekelijks op de woensdagmorgen gesport bij Leerdam Sport 55, aan de Keramieklaan 2, de Badmintonclub Leerdam, in de Laco Sporthal, Tiendweg 9 en de Hockeyclub Leerdam, op de Bruininxdeelsekade 4, allemaal in Leerdam. Wie meer wil weten of mee wil sporten kan zich aanmelden bij Brit Holtz via: bholtz@teamsportservice.nl of bellen naar 0638274562.

Mimi van Rossem