donderdag 14 maart

Digitaliseer je foto's in Vianen
10:00, Vianen, Bibliotheek Vianen. Digivrijwilliger en foto-expert Bart Honhoff staat klaar om je te helpen bij het digitaliseren van familiefoto’s en negatieven.
De activiteit is gratis en aanmelden kan via de website van de Bibliotheek. www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/boekenweek/digitaliseer-je-fotos-vianen.

zaterdag 16 maart

Speeltuinen seizoensklaar
9:00, Asperen. De speeltuinen van Asperen worden seizoensklaar gemaakt van 09:00 tot 13:00 uur. Opruimen, schoonmaken en de speeltoestellen verbeteren.
De groep zal verzamelen in de Kasteeltuin. Kinderen en ouders zijn van harte welkom om te helpen.

Muziekspektakel in Ameide
16:00, Ameide. Vijf leerlingenorkesten uit de gemeente Vijfheerenlanden vormen één groot orkest in Het Spant. Iedereen is welkom om te komen luisteren naar de musici van Euphonia uit Meerkerk, DES uit Everdingen, Kunstliefde & Vriendschap en Aurora uit Leerdam en Viva Musica uit Hagestein.
Ook mogen andere muzikanten meedoen. Zij kunnen vanaf 13:00 uur meespelen met de repetitie en doen daarna mee met het concert.

Aanmelden kan via de website. Entree 3 euro. Voor meer informatie: www.vhljeugdorkest.nl

JamPop in Everdingen
20:30, Everdingen. In Dorpshuis 't Knooppunt treedt de sympathieke coverband Harry Doesn't Mind op tijdens JamPop. De band heeft een breed repertoire met Oerend Hard van Normaal tot Another Brick In The Wall van Pink Floyd en alles er tussenin.
Toegang bedraag 5 euro. Meer info op www.jampop.nl.

Swingen in Stadspodium GO
20:30, Leerdam. Stadspodium Go het epicentrum van ritme en beweging wanneer Casey's Big Band en dansgezelschap JazzOut samenkomen voor een onvergetelijke avond vol swingende muziek en dans.
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.go-leerdam.nl.

woensdag 20 maart

Open eettafel
12:00, Hagestein. Er is weer een open eettafel voor inwoners van Hoef en Haag en Hagestein om 12:00 tot 14:00 uur aan de Dorpsstraat 21 Hagestein.

Opgeven kan tot uiterlijk zaterdag 16 maart bij Bep via 06 30130815 of Nel via 0347 376636.

donderdag 21 maart

Digitaal stamboomonderzoek
10:00, Leerdam, Bibliotheek. Het thema van de Boekenweek is ‘Bij ons in de familie’. Wil je graag stamboomonderzoek doen maar weet je niet waar je moet beginnen? Frans Goedemondt neemt je in de lezing mee in de eerste stappen.
Deze activiteit is gratis, maar aanmelden is wel verplicht en gaat via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheeklekijssel.nl/boekenweek.

vrijdag 22 maart

Roaring Railroad Orchestra
19:30, Vianen. In het kader van de serie AvondextrA van het Stedelijk Museum Vianen, treedt het Roaring Railroad Orchestra op in het Theater Vianen.
De uit elf leden bestaande swingband is een orkest dat een combinatie van georkestreerde bigbandmuziek en jazz-improvisatie op een zo authentiek mogelijke manier vertolkt, gebruikmakend van oude partituren.
Reserveringen uitsluitend via het intekenformulier op www.stedelijkmuseumvianen.nl/avondextra of via een e-mail naar pers@stedelijkmuseumvianen.nl Aanvang 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur) Toegangsprijs €15.

Concert in De Hoeksteen
20:00, Vianen. Er vindt een concert plaats van Matthijn Buwalda, speciaal georganiseerd door het thuisfrontteam van een zendingsechtpaar. Matthijn Buwalda is een Nederlandse singer-songwriter en bekend van zijn christelijke muziek. Tijdens het concert zal hij verschillende nummers ten gehore brengen, die inspirerend en bemoedigend zijn voor iedereen. De opbrengsten van het concert zullen na aftrek van de kosten volledig naar het zendingsechtpaar gaan. Kijk op uzegtga.eventgoose.com voor meer informatie en kaarten.

zaterdag 23 maart

Vogelexcursies voor de jeugd
9:00, Schoonrewoerd. De komende maanden organiseert de Natuur en Vogelwacht Vijfheerenlanden een aantal vogelexcursies voor de jeugd. De groepen lopen steeds enkele kilometers door een natuurgebied en proberen zo een flink aantal vogels te spotten en te leren kennen. De data zijn 23 maart, 6 april, 20 april en 11 mei.
Kosten: 3 euro per kind, begeleiders gratis. Na afloop is er appelsap en een koekje inbegrepen. Opgeven voor de genoemde activiteiten, is echt nodig. Dit kan bij Chris Kramer per email: chr.kramer@outlook.com tot en met de voorafgaande dag. www.natuurcentrum5hl.nl

Kledingbeurs in Zijderveld
09:30 - 11:30, Zijderveld. De deuren van het Kerkelijk Centrum 'De Oude School' in Zijderveld openen weer voor een tweede kans kleding -en speelgoedbeurs. Op deze beurs wordt kinder- en tienerkleding (voorjaar/zomer, vanaf maat 80), speelgoed en baby-artikelen verkocht. Voor informatie en/of aanmelding van verkoop van kleding en/of speelgoed, kan men contact opnemen met Anne-Marie Meerkerk 06-52266198 of via kledingbeurszijderveld@hotmail.com.

Verkoping in Leerdam
10:30, Leerdam. Er vindt een verkoping voor Stichting Bethlehem plaats van 10:30 tot 14:30 uur, bij de kerk GGiN, Drossaardslaan 1, Leerdam. Landgoedproducten, babyartikelen, boeken, kaarten, brocante, eten en drinken, kleedjesmarkt, het is er allemaal.
Ook diverse activiteiten voor de kinderen. Iedereen is van harte welkom.

Passie- en Paasconcert
19:30, Groot-Ammers, Hervormde Kerk. Het IKK Nieuwpoort-Langerak verzorgt onder leiding van Peter Burger een Passie- en Paasconcert. Toegang aan de deur kost 15 euro, in de voorverkoop zijn kaarten 12,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro.
Kaartverkoop aan de kerk, via de koorleden of via www.ikknieuwpoort-langerak.nl.

Voorjaarsconcert Excelsior
20:00, Vianen. Harmonie Orkest Excelsior Vianen geeft een gratis, spetterend en gevarieerd voorjaarsconcert in theater Helsdingen aan de Westelijke Parallelweg 1 met onder andere het Formula One Theme, The Return of Jafar, The Best of The Beatles, West Side Story, Moulin Rouge, Mercury, The Best of Ed Sheeran en La Storia onder leiding van haar nieuwe dirigent Koert Dirks.
Kom ook genieten van een gezellige muzikale avond.

Concert in Gorinchem
20:00, Gorinchem. Het Gorcums Symfonieorkest voert diverse composities uit rond het thema 'De Vier Elementen'. Onder anderen Beethoven, Reinecke met een fluitsolo en Stravinsky passeren de revue. Leden van Stichting Poëzie Land van Altena hebben gedichten geschreven, toegespitst op het thema, die zij tijdens het concert zullen voordragen. Ook zullen er diverse schilderijen te bewonderen zijn.
Het concert vindt plaats in de Rehobothkerk, Driekoningenstraat 2. Een kaartje kost 15 euro. Reserveren via info@gorcumssymfonieorkest.nl.

Toneelvoorstelling in Ameide
20:00, Ameide, Het Spant. De Algemene Toneelvereniging Ameide houdt een uitvoering van de klucht 'Help een Patiënt'. Entree bedraagt 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

De spelers zijn Jan de Bie, Willeke van Iperen, Hanneke Zweeren, Jan van den Heuvel, Bart van Dijk, Miranda Hessels en René Bosma.

Internos Bazaar Hei- en Boeicop
20:00, Hei- en Boeicop. Dorpshuis Internos in Hei en Boeicop organiseert een bazaar vol vermaak, met spellen zoals prijsschieten en sjoelen. Het hoogtepunt van de avond is het Rad van Avontuur, waar prachtige prijzen worden verloot, inclusief vleespakketten. Smakelijke hamburgers, bereid boven een houtvuur, zullen ook beschikbaar zijn. Een gezellige avond voor alle leeftijden, toegang is gratis. Wees welkom vanaf 20:00 uur. Adres: Nieuweweg 9.

zondag 24 maart

Podium Vianen Lekpoort
15:00, Vianen. Het Podium Vianen in de Lekpoort is dit keer in Paassfeer. Het accent ligt op mooie zang rond het thema Pasen, voorjaar en vernieuwing. Voorjaarsmuziek, maar ook Pie Jesu, en passiemuziek. Paul de Boer begeleidt op de IBach vleugel en speelt zelf ook een pianostuk.

De middag duurt van 15:00 tot 17:30 uur. 12,50 euro voor wie gebruik maakt van pianist, vrijwillige bijdrage voor koffie en wijn. Meer informatie: 06 558 63 705. De volgende edities zijn op 28 april en 26 mei.

zaterdag 30 maart

Voute Party in Everdingen
20:30, Everdingen, 't Knooppunt. DJ's Jan & Bol zullen met foute vinyl geluiden en live feestzanger Ad Betzold te horen zijn. De avond wordt gehost door 3 Men in Black. Dresscode: FOUT. Entree bedraagt 5 euro.

Vrijdag 5 april

Kledingbeurs in Hoef en Haag
19:00, Hoef en Haag. Na groot succes van de vorige beurs organiseert Hoef en Haag opnieuw een tweedehands kinderkledingbeurs. Dit keer gaat het om voorjaars/zomerkleding in de maten 50 tot en met 176.
De kleding wordt gesorteerd aangeboden, op kledingmaat en op geslacht. Wil je zelf kleding inbrengen voor de verkoop? Mail dan naar kledingbeurshoefenhaag@gmail.com.
De ingebracht kleding dient voorzien te zijn van een prijs en je verkoopnummer. 25% van de opbrengst wordt ingehouden om de kosten van de beurs te dekken en een goed doel te steunen.