Heukelum knokt zich terug

HEUKELUM • Na een zwakke eerste helft heeft Heukelum tegen Zwaluwe toch nog een gelijkspel uit het vuur gesleept: 2-2. Heukelum-verdediger Yoerik van ’t Pad: “In de eerste helft kregen we geen grip op de wedstrijd, waardoor we binnen een kwartier op een 0-2 achterstand kwamen. In de tweede helft speelden we met wat meer strijd en wonnen we onze duels en pakten de tweede ballen. Zo konden we er nog een gelijkspel uithalen. Fijn dat we niet hebben opgegeven en hebben geknokt voor een punt.” Voor de thuisploeg scoorden Redouan Berghout de 1-2 en Loek van Zee zorgde voor de bevrijdende gelijkmaker.

Ruim 14.000 euro voor Pink Ribbon

Meerkerk • Een dag in het teken van het goede doel Pink Ribbon: het werd afgelopen zaterdag 2 maart georganiseerd bij SV Meerkerk. Er werd in totaal 14.200 euro opgehaald.

Pink Ribbon is een organisatie die vrouwen met borstkanker helpt, en ondersteunt. De gelden die binnenkomen worden ondermeer gebruikt voor onderzoek. De jeugd van SV Meerkerk heeft daarom een sponsorloop gehouden rondom het hoofdveld, waar de spelers van Meerkerk 1 en Arkel 1 bezig waren met de warming up ter voorbereiding op de derby.

De sponsorloop heeft bijna 7.000 opgeleverd, ongeveer 60 kinderen liepen mee. Ook kon iedereen in de tien dagen voorafgaand aan de wedstrijd doneren en werd er een loterij gehouden voor het goede doel. Het eindbedrag van €14.200 euro is ver boven de verwachting van de organisatie. "We kijken terug op een ontzettend mooie dag, waarbij de zon uiteraard ook goed zijn best deed. Iedereen, zeker de vrijwilligers, A-selectie van Meerkerk en Arkel, sponsoren en alle donateurs enorm bedankt! Dankzij jullie is het een groot succes geworden."

Teams Volley Meerkerk verliezen

CAPELLE A/D IJSSEL/GROOT-AMMERS • De vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk’95 verloor zaterdag met 3-1 van VCN 3, voor de tegenstander voldoende om het kampioenschap in de 1e divisie B binnen te halen.

De geelzwarten gaven het zeker niet cadeau, maar waren simpelweg niet opgewassen tegen de koploper, die de nodige oud-eredivisiespeelsters in de gelederen had. Via 25-19, 25-21 en 25-12 ging de titel naar VCN. Volley Meerkerk’95 sleepte, na een setpoint te hebben overleefd, met 25-27 nog wel de vierde set binnen en staat nu op de achtste plaats.

De mannenhoofdmacht van Volley Meerkerk’95 heeft de derby tegen runner-up VC WIK 3 met 3-2 verloren. Na een 2-0 voorsprong in sets (de Meerkerkse volleyballers pakten de tweede set na een 23-18 achterstand alsnog met 25-27) was de pijp leeg. De geelzwarten hadden daarna geen antwoord meer op de sterke verdediging en blokkering van de Groot-Ammerse thuisploeg. Volley Meerkerk’95 staat nu zevende in de Promotieklasse A.