• Er zijn tien Everdingse woningen geïnventariseerd.
• Er zijn tien Everdingse woningen geïnventariseerd. Foto: Bodil Anaïs

Huibertstroom inventariseert tien Everdingse huizen voor aansluiting op warmtenet

Nieuws

EVERDINGEN • Samen van het gas af. Met dit doel werkt Energiecoöperatie Huibertstroom aan een gemeenschappelijk warmtenet voor Everdingen. Vorige week werden er tien woningen bezocht voor een huizeninventarisatie waarbij een team van Huibertstroom bekeek hoe de huizen straks aan te sluiten zijn op het warmtenet. Op 13 maart presenteert Huibertstroom haar eerste bevindingen in het Dorpshuis in Everdingen. 

Huibertstroom wil de huizen in de kern van Everdingen verwarmen via een gemeenschappelijk warmtenet, met behulp van water uit de Lek. Een schone, financieel aantrekkelijke én haalbare optie. De gemeente Vijfheerenlanden, de Provincie Utrecht, de NMU en het Waterschap zijn enthousiast en steunen het initiatief. Ook veel inwoners en Lekstede Wonen zijn positief over de plannen. 

Waarom een huizeninventarisatie?
De werkgroep ‘warmte’ van Huibertstroom wilde inzicht in de werkzaamheden die nodig zijn om de verschillende type woningen in de kern van Everdingen aan te sluiten op het warmtenet.

Men legt uit: “Voor bewoners is het natuurlijk interessant om te weten wat er straks in hun huis gebeurt, als ze meedoen met het gemeenschappelijke warmtenet. Huibertstroom riep Everdingers op om hun woning aan te melden voor een ‘huizeninventarisatie’. Uit het grote aanbod zijn tien verschillende woningen geselecteerd. Deze woningen zijn inmiddels bezocht door het inventarisatieteam van Huibertstroom. De bewoners ontvangen een onderzoeksrapport met alle bevindingen.”

Voor iedereen interessant
De bezochte modelwoningen zijn een goede afspiegeling van de woningen in de kern van Everdingen. De resultaten zijn daardoor interessant voor iedereen die zijn of haar huis straks gasvrij wil verwarmen met het warmtenet. Huibertstroom maakt de eerste resultaten van de inventarisatie bekend tijdens de openbare Algemene Ledenvergadering (ALV) op 13 maart.

Wie in Everdingen woont en wil weten wat er nodig is om het huis aan te sluiten op het warmtenet is welkom tijdens de vergadering. Aanwezigen hoeven geen lid te zijn of te worden van Huibertstroom. Naast de eerste uitkomsten van de inventarisatie hoort men welke stappen Huibertstroom zet om het warmtenet te realiseren en de inwoners te betrekken. De ALV van Huibertstroom vindt plaats in het Dorpshuis Everdingen (start 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur).

Kijk voor meer informatie over Energiecoöperatie Huibertstroom op www.huibertstroom.nl.