KCC handhaaft zich in Korfbal League

capelle • KCC/CK Kozijnen speelt ook in het Korfbal League seizoen 2024/2025 weer op het allerhoogste niveau van Nederland. In een niet al te hoogstaande wedstrijd was de ploeg van Wassink en Ploeg TOP/IAA Fresh met 19-16 de baas.

De start van de Capelse brigade was matig. De spanning droop van de gezichten af en de afronding van de kansen was ondermaats. Nadat de thuisploeg langzaam maar zeker ontdooid was, zag het publiek in de uitverkocht sporthal Schenkel het kwaliteitsverschil met de gasten aan de oppervlakte komen. Halverwege de eerste helft legde KCC al de basis voor de uiteindelijke overwinning en het klassenbehoud. Het ruime gat konden de Sassenheimers niet meer dichten. Het was Tessa Noordzij die met haar 6-5 de start van een Capelse opmars markeerde. Vervolgens liep KCC uit naar een 11-6 ruststand. Na rust bracht TOP Thimo Winter, net zoals in de heenwedstrijd in Sassenheim, voor de nodige doelpunten. Maar Winter liep tegen Collée en die bezorgde hem een lastige avond. KCC/CK Kozijnen wilde direct in de tweede helft het definitieve gat gaan slaan, maar de opgelegde kansen werden nog niet afgemaakt. Pas in de 5e minuut scoorde TOP via Heijink en werd Thijs van der Zaag binnen de lijnen gebracht voor Robin Bakker. KCC bleef scherp verdedigen, waardoor TOP op sommige momenten noodschoten moest doen, met de schotklok in de rug. Een verdienste van KCC. TOP kwam in de 7e minuut nog wel terug tot 12-8, maar het gat bleef groot. Via twee treffers van Collée liep KCC uit naar 15-9, met nog 11 minuten te spelen. Zeven minuten voor het einde werd het zelfs 18-11 en kon de thuisclub het duel rustig uitspelen. Dat TOP nog even terug kon komen tot 18-15, nam KCC voor kennisgeving aan. Uiteindelijk werd het 19-16 en kon het handhavingsfeest in sporthal Schenkel beginnen. De succesvolle afronding van een zwaar Korfbal League-seizoen betekende ook het laatste zaaloptreden van Randy Oosting in de KCC-kleuren. De deze zomer naar PKC vertrekkende speler kreeg een staande ovatie van het publiek.