Bijeenkomst Digitale Veiligheid op 8 april

krimpen a/d ijssel • Veel zaken moeten online worden geregeld en veiligheid is daarbij cruciaal, want ook in de regio blijven oplichters actief met steeds nieuwe manieren om mensen te misleiden. Weet jij hoe ze dit doen en vooral: hoe je jezelf en je dierbaren ertegen beschermt? 

Op maandag 8 april is er van 14:00 tot 16:00 uur een gratis bijeenkomst Digitale Veiligheid in De Tuyter. Een initiatief van de gemeente Krimpen aan den IJssel, de politie, de Bibliotheek aan den IJssel en de Rabobank. Aanwezigen leren over de vormen van diefstal en fraude die worden gebruikt én welke mogelijkheden er zijn om jezelf meer digitaal weerbaar te maken.

In 85 procent van de gevallen is de pleger van financiële uitbuiting een familielid. En wist je dat ook mantelzorgers, andere professionals en vrijwilligers zich hieraan schuldig maken? Spijtig is ook, dat veel ouderen geen aangifte doen uit schaamte of omdat ze niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Dat moet veranderen, vinden wij. Samen maken we ons daar sterk voor. 

Film en presentatie

Een informatieve bijeenkomst waar we een film ‘Echt of nep?’ tonen met voorbeelden van digitale fraude. De Rabobank geeft een presentatie over veilig internetbankieren en de bibliotheek vertelt over het programma Digitaal meedoen en het Informatiepunt Digitale Overheid. Samen hebben we vele tools in huis om jouw digitaal weerbaarder te maken, zo vervolg jij zorgeloos jouw weg online.

De bijeenkomst Digitale Veiligheid is gratis. Aanmelden is wel verplicht, via de site van de bieb: www.bibliotheekaandenijssel.nl