• Creatief Ouder Worden viert feestje.
• Creatief Ouder Worden viert feestje. Foto: Aangeleverd

Creatief Ouder Worden: ‘Mensen samenbrengen'

capelle • Creatief Ouder Worden in Capelle bestaat deze maand vijf jaar en dat feestje werd onlangs gevierd met deelnemers en (oud-)bestuursleden. Het doel is en blijft: mensen samenbrengen rond kunst.

In 2019 startten Nancy Hagman en Marie-Louise Eijsvoogel namens Kunstkring Capelle met het pilotproject Creatief Ouder Worden. De aanleiding hiervoor was dat uit onderzoek bleek dat mensen die actief zijn langer gezond blijven en gelukkiger zijn. Creatieve activiteiten zijn hiervoor uitermate geschikt. 

Mensen samenbrengen
In deze proef stond elkaar ontmoeten centraal en creëerden de deelnemers hun eigen kunst. Het bracht mensen samen en door het tonen van de door hen gemaakte kunst aan andere deelnemers voelden de zij zich gehoord en gezien.

Het project bleek succesvol en kreeg met steun van de gemeente Capelle aan den IJssel een vervolg in de jaren daarna. Tijdens de corona-periode werden de workshops ook digitaal aangeboden, en erna verbreedde het aanbod zich met andere workshops.  

Kunstthema’s
Naast kunstzinnige workshops in de wijken vinden er ook activiteiten plaats waar men niet zelf aan de slag gaat. Zoals bij Kopjes Kunst, waarbij elke keer een ander kunstthema centraal staat. Nancy of Marie-Louise leiden hierbij het thema van de dag in waarna de deelnemers het thema bespraken. Ook kunnen belangstellenden deelnemen aan een kunstwandeling langs de kunst in de openbare ruimte in een van de wijken. Ontmoeten blijft centraal staan, en kunst wordt als middel ingezet.

Op de hoogte blijven van het aanbod? Mail naar cow@kunstkringcapelle.nl, dan kom je op de mailinglijst te staan.
Zie ook www.kunstkringcapelle.nl/creatiefouderworden of de facebookpagina Creatief Ouder Worden Kunstkring Capelle.