Tweedekans Kinderkledingbeurs

stolwijk • De ‘Tweedekans Kinderkledingbeurs’ in Stolwijk is terug. Op woensdag 27 en donderdag 28 maart opent de Baanbreker in Stolwijk weer haar deuren voor iedereen die op zoek is naar duurzame en betaalbare kinderkleding.

Dit evenement, georganiseerd door de cliënten en medewerkers van de Baanbreker, biedt een uitgebreide collectie tweedehands kinderkleding in de maten 74 tot 176. De beurs wordt gehouden op twee ochtenden, 27 en 28 maart van 9.30 tot 12.30 uur. De bezoekers krijgen de kans om zorgvuldig geselecteerde kinderkleding te shoppen. 

Met de Tweedekans Kinderkledingbeurs willen de deelnemers van de Baanbreker bijdragen aan een duurzamere en milieuvriendelijkere manier van consumeren: ‘En zo helpen zowel kopers als cliënten van De Baanbreker actief mee aan het verminderen van afval en het tegengaan van de wegwerpmaatschappij’.

Locatie: Baanbreker, Kerspelpad 18 in Stolwijk.


Lezing over Schoonhovense Fonteynkoeck

schoonhoven • Ad de Vaal vertelt donderdag 28 maart in het Arto Theater (Het Klooster 5) in Schoonhoven over de geschiedenis van de Schoonhovense Gekruyde Fonteynkoeck. 

Iedereen die nieuwsgierig is naar het verhaal achter deze lokale lekkernij is welkom bij deze lezing, georganiseerd door de Historische Vereniging Schoonhoven. 

De naam van de koek vindt zijn oorsprong in de 17e eeuw, toen bakker Koster zijn bakkerij had in de Fonteynsteeg. Hier ontstond deze smakelijke koek, die vandaag de dag nog steeds volgens het oude recept wordt gebakken. Wat er precies gebeurde tussen de 17e eeuw en de komst van Bakkerij Kok? Is de koek al die tijd gebakken? En wat maakt het tot een echt stukje Schoonhovens cultureel erfgoed? 

Deze en meer vragen zullen tijdens de lezing worden beantwoord. Het programma begint om 20.30 uur. 


Alzheimer Trefpunt

bergambacht • In het Kontakt van vorige week werd gemeld dat Boerderij Groei & Bloei in Bergambacht met ingang van donderdag 15 april plaatsbiedt aan het Alzheimer Trefpunt. De datum klopt wel, maar de dag níet. Dit moet zijn: maandag 15 april. 

Vanaf mei is het Alzheimer Trefpunt iedere laatste maandag van de maand van 13.00 tot 15.00 uur geopend. Locatie: Bovenberg 126 te Bergambacht. 

Het Alzheimer Trefpunt wordt een plek waar mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden terecht kunnen om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en te praten over mogelijkheden tot hulp en dienstverlening.