Bijeenkomst over digitale veiligheid

krimpen a/d ijssel • Om inwoners te informeren over hoe ze zichzelf en hun naasten digitaal veilig kunnen houden wordt op maandag 8 april -van 14.00 tot 16.00 uur- een bijeenkomst gehouden in De Tuyter te Krimpen aan den IJssel. Deze wordt georganiseerd door de gemeente Krimpen aan den IJssel, de politie, Bibliotheek aan den IJssel en de Rabobank. 

Tijdens de bijeenkomst worden verschillende vormen van diefstal en fraude toegelicht, en worden tips gegeven om digitaal weerbaarder te worden. 

De film 'Echt of nep?' laat voorbeelden van digitale fraude zien, terwijl de Rabobank een presentatie geeft over veilig internetbankieren. De bibliotheek verstrekt informatie over het programma Digitaal meedoen en het Informatiepunt Digitale Overheid. 

De bijeenkomst is gratis toegankelijk.


Auto te water

berkenwoude • Een auto is zaterdag te water geraakt aan de Zuidbroekse Opweg in Berkenwoude. 

Het eenzijdig ongeval gebeurde rond 18.15 uur. Beide inzittenden konden het voertuig zonder letsel verlaten.

Gewond
Op de Groen van Prinsterersingel in Lekkerkerk botsten vrijdagochtend rond 8.10 uur een scooter en auto op elkaar.

De 17-jarige scooterbestuurder raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.


‘Digicursussen’ in bibliotheek

regio • Steeds meer zaken dienen tegenwoordig via internet geregeld te worden. Voor wie dit lastig vindt, kan een van de gratis cursussen in de bibliotheek volgen. In april starten de cursussen Digisterker en DigiVitaler.

In de cursus Digisterker leren deelnemers om hun weg te vinden op websites van de overheid. De eerstvolgende cursus start in de bibliotheek van Schoonhoven op maandag 8 april, van 10.00 tot 12.00 uur.

DigiVitaler
Ook het contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via de smartphone, tablet of computer. Voor hen die hier vragen over hebben, is er de cursus DigiVitaler. De eerstvolgende les in deze cursus is op woensdag 3 april (14.00-16.00 uur) in de bibliotheek van Bergambacht.

De cursussen bestaan uit vier bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers hebben een DigiD nodig en enige ervaring met het gebruik van een computer, laptop of tablet en internet. 

Deelname is gratis, men hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Aanmelden kan via: 0180-669999, in de bibliotheek zelf of via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl