Dilettant laat punten liggen

krimpen a/d lek • Dilettant-trainer Umut Takac zag zijn ploeg vele kansen creëren in de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk. Slechts één daarvan werd benut: de 1-1 van Jimmy Konings in de 35e minuut. 

“Ongelooflijk dat we maar één doelpunt konden maken,” baalde Takac, zelf voormalig spits. “Ik heb nog even bijna overwogen om zelf mijn kicksen onder te binden om het effe voor te doen. Nee hoor, gekkigheid. Ik was trouwens niet de enige die baalde van al die missers. Alle spelers hadden hetzelfde gevoel. We hebben onszelf een ruime overwinning ontnomen.”

Dure nederlaag FC Perkouw
Een overwinning uit bij Groeneweg had FC Perkouws kansen op een topklassering in de vierde klasse levend gehouden. De ploeg uit Berkenwoude verloor echter met 3-1 en zag daarmee het perspectief vertroebelen.

Het begon allemaal nog zo aardig met een rake kopbal van spits Kevin Gutink (0-1). Nog voor rust was het 1-1. Na de pauze ging het een kwartier lang gelijk op. Daarna sloeg de Zevenhuizense thuisclub twee keer toe en was de 3-1 nederlaag voor FC Perkouw een feit.

Stolwijk had Vrouwe Fortuna niet aan zijn zijde en verloor op eigen veld met 2-3 van laagvlieger Kamerik. 

"In de eerste vijf minuten kregen we drie hele grote kansen,” vertelde een teleurgestelde Stolwijk-trainer Marco Lange. "Arie Plug kegelde de bal tegen de lat. Kamerik deed niets anders dan de ballen hard naar voren schieten. Dat deden ze succesvol, want na een half uur stond het 0-2. Gelukkig konden Raymon Spierdijk en Marc Plug (strafschop) de schade herstellen. In de tweede helft bleef onze derde treffer uit. Vlak voor tijd scoorde Kamerik wel. Dat was balen.”

Cabauw verloor in en tegen Linschoten, dat na de winterstop onder leiding van de nieuwe trainer Ed de Jong aan een goede serie bezig is, met maar liefst 7-2. 

In de eerste helft konden de Cabauwenaren de thuisploeg nog enigszins bijbenen. Jeroen Hoppe (2-1) en Nik Jongbloed (3-2) hielden Cabauw in de race.
"Voor rust maakten we er nog een wedstrijd van,” vertelde Cabauw-trainer Bert Potuyt na afloop. "Met onze slechte tweede helft, waarin Linschoten vier keer scoorde, was ik niet blij. We geven de laatste weken te makkelijk doelpunten weg. Het vrije weekeinde dat we nu hebben komt goed uit. We zullen ons moeten herpakken.”

De thuisbeurt van Gouderak tegen Moerkapelle eindigde in 0-2. Al binnen tien minuten was duidelijk dat de thuisclub een lastige middag tegemoet zou zien.

Moerkapelle kwam uit een strafschop op 0-1. In de tweede helft werd het ook nog 0-2 uit een van richting veranderde vrije trap. 

Gouderak-coach Sonny Risamasu probeerde het tij nog te keren door vol op de aanval te gaan spelen, maar dat bleef zonder resultaat.