• Ada Su in wielercafé/restaurant 'Lekzijde' op de Stadscamping.
• Ada Su in wielercafé/restaurant 'Lekzijde' op de Stadscamping. Foto: Dirk Molenaar

Ada Su nieuwe gezicht van Stadscamping Schoonhoven

Zakelijk

SCHOONHOVEN • Goede Vrijdag start het nieuwe campingseizoen. De nieuwe beheerster van de Stadscamping in Schoonhoven is klaar voor ontvangst van de gasten.

Het zijn intensieve weken voor Ada Su (43), de nieuwe beheerster van het recreatiecomplex aan de Lekdijk Oost 3. De Stadscamping, jachthaven en het fietscafé/restaurant zijn onlangs overgenomen door haar oom en ondernemer Ken Tang. 

Einde van deze maand begint het nieuwe kampeerseizoen. Alle beschikbare plekken zijn volgeboekt.

Als 14-jarige vanuit China naar Nederland
Als veertienjarige kwam Ada met familie vanuit China naar Nederland.

“De Nederlandse taal is heel moeilijk om te leren. Het kostte veel inspanning om dat snel onder de knie te krijgen”, vertelt ze in vrij snelle bewoordingen. “Vooraf heb ik opgezocht wat de Nederlandse cultuur was en of de mensen hier vriendelijk zijn. Het was heel spannend, maar inmiddels wil ik niet meer terug naar China.” 

Ze woont in Leidschendam, heeft twee kinderen en een man, die chef-kok is in een Chinees restaurant in Den Haag.  

Unieke locatie aan het water
Begin dit jaar werd Ada door Tang benaderd. Hij polste haar voor de functie van beheerster van de Stadscamping, jachthaven en restaurant.

“Mijn opleiding en achtergrond is horeca. Direct vond ik dit een prachtige, unieke locatie aan het water met een mooi terras. Mijn eerste indruk was goed, daarom heb ik ja gezegd op deze functie.” 

Inmiddels is ze klaargestoomd door de oud-eigenaren Jan-Luc Coenen en zijn vrouw Elske. Daarnaast staat eigenaar Ken Tang haar de eerste tijd bij, samen met zijn compagnon Jan Wang.

Nieuwe menukaart 
Ada: “Ik houd er rekening mee dat ik regelmatig overnacht in de campingwoning. Waar lopen we tegenaan en hoe gaan we dat aanpakken? Voor nu ben ik allereerst verantwoordelijk voor het wielercafé/restaurant ‘Lekzijde’. Het wordt geen Chinees restaurant”, lacht ze. “Binnenkort presenteren we de nieuwe menukaart.”

Enthousiast is ze over de eerste kennismaking met diverse vaste gasten. 

“Ze zijn bereid ons te helpen in de beginperiode, dat is erg fijn. Ik kom steeds meer te weten over de omgeving. Dit is een mooie uitvalbasis voor uitstapjes. Het is toch geweldig hier?”, benadrukt ze. 

Dirk Molenaar