Montfoort SV’19 onherkenbaar

montfoort • Montfoort SV’19 verloor in Huizen met 2-1 van Zuidvogels en zag zijn kampioensdroom uiteenspatten. Zelfs bij winst bleef de toppositie van de latere kampioen BOL, dat zijn wedstrijd won, buiten bereik. De meegereisde fans zagen een onherkenbaar Montfoort SV’19, dat pas in de slotfase de thuisclub onder druk kon zetten. Bijna maakte het elftal van Gert Kruys de 2-0 achterstand nog goed. Thomas Koense werkte de bal over de doellijn. Een kopbal van Don Mimpen raakte de lat. ''De spanning was te groot,” aldus Kruys. ,,Ik zag een onherkenbaar team voor rust, dat er weinig van bakte. Het is een zwaar seizoen geweest en de meesten zitten er doorheen. Zaterdag nemen we het in de nacompetitie in eigen huis op tegen CSV Apeldoorn.”

IJFC door naar nacompetitie

ijsselstein • IJFC versloeg  in een meer dan spannend duel JSV Nieuwegein met 2-1 en pakt de derde plaats, die recht geeft op nacompetitie. Het elftal van Edwin de Bruin moest diep gaan voor de zege. De gasten namen verrassend de leiding voor rust. In de tweede helft voerde de thuisclub de druk op, maar het duurde tot een kwartier voor tijd voordat de gelijkmaker viel. Stijn de Bie rondde een aanval doeltreffend af. In de zevende(!) minuut van de blessuretijd plaatste Marc van der Klij de bal uit een vrije trap perfect achter de verdediging. Ruben van Rooijen kopte de bal tegen de touwen. Zaterdag speelt IJFC zijn eerste nacompetitieduel op vreemde bodem tegen CDW uit Wijk bij Duurstede.

Geflatteerde nederlaag VVIJ

ijsselstein • VVIJ verloor bij Nieuw Utrecht geflatteerd met 4-1 van Nieuw Utrecht, De ploeg van Mo Touh had het meeste balbezit maar liet zich verrassen door de counterende thuisclub, dat bij een misstap van koploper Houten nog kampioen kon worden. ''De aanvalslinie van Nieuw Utrecht was bij balverlies zeer gevaarlijk. Bij rust stonden we met 2-0 achter. Omdat we alleen bij winst en puntverlies van de concurrentie nog een kans maakten op de vierde plek, gingen we er in de tweede helft voor. De aansluiting door van Melle van Gaal was verdiend. Het gevoel dat we de wedstrijd konden kantelen was groot. In de jacht op de gelijkmaker gaven echter we te veel ruimte weg, waarvan de thuisclub profiteerde.”

Benschop verliest van tien man

benschop • Het reeds gedegradeerde Benschop verloor na een 2-1 voorsprong met 2-4 van PVCV uit Vleuten, dat nog een kans had de nacompetitie te ontlopen. Xander van Riet maakte met twee treffers een 0-1 achterstand goed. De gasten kwamen na rust met tien man te staan, maar slaagden er toch in Benschopse fouten genadeloos af te straffen. ''Het is jammer dat je van tien man niet weet te winnen,” laat de vertrekkende trainer Raymond van der Kort, die aan de slag gaat bij Bergambacht, weten. Na afloop namen we keurig afscheid van elkaar.”