Afbeelding
Foto: Jorgos Theteroglou IJFC

Vrouwen IJFC naar halve finale play-offs

ijsselstein • De vrouwen van IJFC hebben zich geplaatst voor de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Hoofdklasse. In Leiderdorp werd RCL met 0-1 verslagen door een goal van Iris Werkhoven. Coach Jannet Griffioen had al voorspeld dat IJFC het in de 1e ronde van de play-offs moest opnemen tegen haar oude ploeg RCL.

IJFC begon scherp, al ging aan de bal niet alles goed. Maar IJFC bleek al snel de bovenliggende partij te zijn. Van de spitsen van RCL had IJFC weinig te duchten. Die zaten in de pocket bij de sterk spelende verdediging van IJFC. De goal viel  in de 65e minuut. IJFC kreeg hierna nog een mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen, maar de keepster greep goed in.

In de slotfase ging de thuisploeg 'va banque' spelen en was het nog even billenknijpen voor IJFC. Keepster Tamara Kamps ranselde de ballen echter uit alle hoeken en kroonde zich tot woman of the match. 


Gouden Schoen voor Stan Griffioen

benschop • Benschop reikte na het duel tegen PVCV de traditionele ereprijzen uit. De gouden schoen was voor Stan Griffioen, die alle wedstrijden speelde en geen minuut miste. Volgend seizoen komt hij uit voor eersteklasser LRC uit Leerdam. De zilveren schoen werd een prooi voor Mike Vergouw, die zeven keer doeltreffend was. Lucas van Dam, die terugkeert naar HSSC’61 en Xander van Riet volgden met zes doelpunten in het tegenvallende seizoen. Xander van Riet kreeg de titel Talent van het jaar.


Gratis voetbalclinic bij SV Lopik

lopik • Tijdens het Nationale Voetbalweekeinde op zaterdag 10 juni nodigen voetbalverenigingen heel ’Nederland’ uit om samen het amateurvoetbal te vieren. SV Lopik neemt ook deel. De zaterdagderdeklasser organiseert voor alle jeugd van 4 tot en met 18 jaar uit de gemeente Lopik een gratis voetbalclinic op het sportpark. De clinic begint om 11.00 uur en is rond 12.30 uur afgelopen. Aanmelden voor dit evenement kan tot zaterdag 3 juni door een e-mail met naam en leeftijd te sturen naar info@svlopik.nl of te bellen naar Johan Lamens, tel. 06-24526833.


Spelers VVIJ en IJFC terug naar Benschop

ijsselstein/benschop • Benschop heeft een aantal nieuwe spelers aan zich weten te binden, onder meer van IJFC en VVIJ. De club wil na de degradatie uit de tweede klasse het verloren terrein zo snel mogelijk goed maken. Maarten Wiegeraad, die jarenlang succesvol speelde bij IJFC, keert terug op het oude nest, waarmee zowel de club als de supporters blij mee zijn. Benschopper Mees Bijvoet verruilt VVIJ in voor Benschop, waar hij tot zijn dertiende in de jeugd speelde. Daarna vertrok hij naar IJsselstein om op een hoger niveau te gaan spelen. Tim Geurtsen uit Nieuwegein maakt de overstap van Houten onder 23 naar Benschop.