woensdag 31 mei

Bingo bij Ouderencomité
14.00-16.00 Lopik, dorpshuis De Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een extra bingomiddag in dorpshuis de Schouw. Voor 2 euro, inclusief koffie, kunnen de deelnemers zes rondes meedoen.

donderdag 1 juni

'De dementie van Jet en Harrie'
19:30-22:00 Montfoort, gebouw St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort-Linschoten (SWOM) presenteert ter gelegenheid van twee jaar ‘t Bakkershuis ‘De dementie van Jet en Harrie’, een veelgeprezen theatervoorstelling over omgaan met dementie. Inloop vanaf 19.00 uur. Kaartjes bij de receptie van SWOM, Kasteelplein 5. Entree 10 euro; maximaal 4 kaartjes per persoon. Betaling graag contant.

Wandelen door de IJsselsteinse geschiedenis
19:30 IJsselstein, vanaf Historisch Stadhuis, De Plaats
UIT in IJsselstein organiseert met de Historische Kring IJsselstein een nieuwe serie avondrondleidingen door de historische binnenstad van IJsselstein. Het programma wisselt. Deze keer met speciaal bezoek aan de Kasteeltoren. Start om 19.30 uur op de Plaats voor het Historisch Stadhuis. Tot circa 21.00 uur. Kosten: 5 euro. Aanmelden via info@uitinijsselsten.nl of 030-6887273. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

vrijdag 2 juni

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7
Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

BoekStart Voorleespret in Kloosterspeeltuin
10:00 IJsselstein, speeltuin Kloosterplantsoen, Anna van Burenpad 1
Laatste BoekStart Voorleespret van het seizoen. Afsluiting in de speeltuin. Een gezellig moment samen bezig zijn voor ouder en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Centraal staat het verhaal ‘Bip gaat kamperen’. Deelname gratis, aanmelden niet nodig.

zaterdag 3 juni

Verkoop kringloopwinkel voor Roemeense Kinderhulp
09:00-17:00 IJsselstein, Kringloopwinkel Welkom, Nijverheidsweg 17
Opbrengst kringloopwinkel Welkom dag lang voor Stichting Roemeense Kinderhulp voor onder meer het familiekindertehuis Tinkerbell in Sovata. Van servies tot glaswerk, van woondecoraties en kleding, maar ook meubilair, speelgoed en nog vele andere bruikbare spullen.

Open ochtend Hospice de Mantelmeeuw
10-12:00 Woerden, Hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14
Voor iedereen die belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk in het Hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden. Aanmelden net nodig. Informatie: www.demantelmeeuw.nl.

Bazaar 't Kruispunt
10:00 IJsselstein, 't Kruispunt, hoek Touwlaan Eiteren
Rommelmarkt, boeken, bloemen en planten, kleding, kinderspelen, de bekende wafels, warme snacks, gebak, de schiettent, het rad van avontuur. Trekking grote loterij om 18.00 uur. Opbrengst voor Stichting Leergeld IJsselstein voor steun aan jongeren voor schoolspullen en sportattributen, alsmede voor het onderhoud van 't Kruispunt.

SUPClean-up op Hollandse IJssel
12:30-14:30 Montfoort, Beatrixstraat
Montfoort Vitaal en Zwerfvuilambassadeurs organiseren met Pro-Sup Oudewater een SUPClean-up. Staand op een SUP-board zwerfvuil uit de Hollandse IJssel vissen. Vooraf op vrijdag 2 juni van 16.30 tot 18.00 uur een clinic om het suppen onder de knie te krijgen. Plaats voor tien deelnemers vanaf 10 jaar. Aanmelden  via z.ambassadeurs@gmail.com.

Middagje IJsselstein Half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2
Door Idelette van den Assem en Marijn Valk, orgel. Onder meer 4-handig orgelspel. Toegang vrij; collecte.

Schemer speelt theaterconcert
20:00-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
De IJsselsteinse band Schemer brengt haar theaterconcert ‘Een Nieuw Begin 2.0’ in Theater Pantalone. Over een man die door een duistere periode in zijn leven gaat. De band speelt ook enkele nummers die nog niet eerder live ten gehore zijn gebracht. Met verteller en illustrerende beelden. Toegang 10 euro. Kaarten via www.theaterpantolone.nl.

zondag 4 juni

Leerlingenconcert muziekschool
14:00-15:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Leerlingen van docenten Zsofia Pasztoi (blokfluit) en Ruud Raike (saxofoon) van Fulco Muziekonderwijs geven een leerlingenconcert in de Basiliekzaal van het Fulcotheater. Zij laten zien en horen hoe ver zij dit seizoen zijn gekomen. Solo en/of in een ensemble. Toegang is gratis.

Kliederkerk: Niemand is zoals jij!
14:30-17:00 IJsselstein, Ontmoetingskerk, Andorrastraat 2
Tijdens de Kliederkerk aan de slag met creatieve en uitdagende activiteiten rondom eigenwaarde en zelfwaarde. Ontdek met je (groot) ouders hoe uniek jij bent (gemaakt). Informatie op Facebook KliederkerkIJsselstein.

Swingend huiskamerconcert
15:00 Cabauw, historische boerderij Cabauwsekade 22
Stichting Kunst en Cultuur Lopik organiseert een Swingend huiskamerconcert in Cabauw door het bekende Bart Tarenskeen Trio. Jazz met Joost Zoeteman (gitaar), Bart Tarenskeen(bas) en Marten Voortman ( piano). Ze deelden het podium met vele Nederlandse en internationale jazzmusici op festivals wereldwijd. Entree 20 euro, inclusief consumpties; te betalen bij binnenkomst. Aanmelden bij dienyscheffer@outlook.com.

maandag 5 juni

Vlogworkshop in Bibliotheek IJsselstein
17:00-19:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Gratis workshop voor kinderen tussen de 12 en 15 jaar over het maken van vlogs en de trucjes van populaire vloggers. Door Hoogt on Tour in de Bibliotheek IJsselstein. Na de uitleg meteen zelf aan de slag op een iPad. Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website www.bibliotheeklekijssel.nl/vlogworkshop.

woensdag 7 juni

Thee-uurtje in Hooghe CampTuin
14:30-15:30 IJsselstein, Hooghe Camptuin, Groene Dijk 7
Elke woensdag in juni een kopje thee of koffie drinken met een koekje op het terras van de Hooghe Camptuin, tussen het groen en de bloemen. Organisatie door Eetbaar IJsselstein en AxionContinu - Buursaam. Geen kosten aan verbonden. Ga bij Groene Dijk 7 rechts het voetpad op naar de tuin. Beperkt aantal plekken. Reserveer uw stoel bij Clarie via c.vandelangenberg@xs4all.nl of 06-21976882.

Alzheimer Café met zeemanskoor
19:30 IJsselstein, Wijkservicecentrum De Oase, Benschopperweg 342
Alzheimer Café IJsselstein sluit het seizoen gezellig af met een optreden van het IJsselsteinse zeemanskoor. Voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. Zaal open om 19.15 uur. Voor vervoer en meer informatie: tel. 030-6868030.

vrijdag 9 juni

Groen & Lekker Markt bij Museum IJsselstein
14:00-16:00 IJsselstein, plein Museum IJsselstein, Walkade
Eetbaar IJsselstein, Kruidentuin Eiteren en Met Pit van Sandra staan op het Museumplein met leuke en lekkere duurzame producten. Zoals kruiden als laurier, rozemarijn en salie, diverse kruidenthee, zaden, (beperkt) stekjes, flowerfetti, eetbare bloemen en cadeautjes, handmade chutney's, jam en sapjes.

KBO vrijdagmiddagborrel
16.00-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
KBO Vrijdagmiddagborrel in het theatercafé van het Fulco. Op de tweede vrijdag van de maand. Niet alleen voor KBO-leden. Consumpties voor eigen rekening. Live piano- en gitaarmuziek.

zaterdag 10 juni

Opgeruimd IJsselveld-Oost
10:00-12:15 IJsselstein, vanaf pand Kameraplein 73
De knijperploeg IJsselveld-Oost ruimt weer afval op in de wijk. De laatste actie voor de zomervakantie. Vanaf 09.45 uur verzamelen met koffie of thee. Voor wie voor de eerste keer wil meedoen: Willem van der Wiel, email wvdwiel2020@gmail.com.

Voorronde NK Knikkeren
12:30 IJsselstein, binnenstad
De IJsselsteinse voorronde van het NK Knikkeren in de binnenstad, georganiseerd door House of Sports met voorrondes in diverse gemeenten. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Per voorronde krijgen de 18 beste knikkeraars een toegangskaart voor de grote finale op zaterdag 1 juli in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Inschrijven via www.nkknikkeren.nl/inschrijven.

Sprookjespad van Kwibus
13:00, 13:30 en 14:00 IJsselstein, in en om Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Kwibus presenteert Sprookjespad 'Reis mee met de Vliegende koffer'. Kijken en luisteren naar vijf sprookjes: De zwaan, die ooit het lelijke eendje was, komt thuis van een lange reis. Roberto krijgt een prachtige droom van Klaas Vaak, maar dan loopt de wekker af. Sinbad de Zeeman beleeft zijn allereerste avontuur, terwijl Prinses Lia een list bedenkt om te ontsnappen aan haar moeder. Drie voorstellingsrondes: om 13.00, 13.30 en 14.00 uur. Kaarten à 10 euro via www.theaterpantalone.nl en in de IJsselsteinse bibliotheek. Geschikt vanaf 4 jaar. Op 10, 11, 17 en 18 juni.

Meehelpen in bijenstal Linschoten Natuurlijk
13:00-14:00 Linschoten, Ecopark, Weidepad
Meewerken met de imkers van Linschoten Natuurlijk bij het verzorgen van de bijen in de bijenstal. Voor imkerpak en handschoenen wordt gezorgd. Ook op 8 juli en 2 september.

zondag 11 juni

Leerlingenconcert muziekschool: akoestische gitaar
14:00 en 16:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Leerlingen van docente Annedee Jaeger (gitaar) van Fulco Muziekonderwijs geven een concert in de Overtoomzaal . Zij laten zien en horen hoe ver zij dit seizoen zijn gekomen. Solo en/of in een ensemble. Toegang is gratis. Om 14.00 en 16.00 uur.

woensdag 14 juni

Thee-uurtje in Hooghe CampTuin
14:30-15:30 IJsselstein, Hooghe Camptuin, Groene Dijk 7
Elke woensdag in juni een kopje thee of koffie drinken met een koekje op het terras van de Hooghe Camptuin, tussen het groen en de bloemen. Organisatie door Stichting Eetbaar IJsselstein en AxionContinu - Buursaam. Er zijn geen kosten aan verbonden. Ga bij Groene Dijk 7 rechts het voetpad op naar de tuin. Er is een beperkt aantal plekken. Reserveer uw stoel bij Clarie via c.vandelangenberg@xs4all.nl of 06-21976882.

Wandelen door de IJsselsteinse geschiedenis
19:30 IJsselstein, vanaf Historisch Stadhuis, De Plaats
UIT in IJsselstein organiseert de komende maanden samen met de Historische Kring IJsselstein een nieuwe serie avondrondleidingen door onder andere de historische binnenstad van IJsselstein. Het programma wisselt. Ook bezoeken de deelnemers bij elke rondleiding weer een ander monument. Deze keer: de Basiliek. Elke rondleiding start om 19.30 uur op de Plaats voor het Historisch Stadhuis en de wandeling duurt tot circa 21.00 uur. Kosten: 5 euro. Aanmelden via info@uitinijsselsten.nl of 030-6887273. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

donderdag 15 juni

Interactieve informatie-avond burn-out
19:00-21:00 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Marlies Spangenberg van Spang's Feelings and Healings organiseert een interactieve informatie-avond over burn-out voor volwassenen. Over 'nee kunt zeggen zonder schuldgevoel', het doen verdwijnen van de angst voor een burn-out en het vroegtijdig herkennen van symptomen Deelname gratis. Inloop vanaf 18.45 uur. Aanmelden door te mailen naar info@spangs.nl.

vrijdag 16 juni

Leerlingenconcert muziekschool: slagwerk, elektrische gitaar, piano
14:00-15:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Leerlingen van docenten Lida Brouskari (piano pop & jazz), Amand de Ligt (drums) en Joop Leemans (elektrische gitaar) van Fulco Muziekonderwijs geven een leerlingenconcert in Theater Pantalone. Zij laten zien en horen hoe ver zij dit seizoen zijn gekomen. Solo en/of samen met anderen. Toegang is gratis. Iedereen is welkom.

zaterdag 17 juni

Sprookjespad van Kwibus
13:00, 13:30 en 14:00 IJsselstein, in en om Theater Pantalone,Linnaeusweg 5
 Theaterstichting Kwibus presenteert het Sprookjespad 'Reis mee met de Vliegende koffer'. Kijken en luisteren naar vijf verschillende sprookjes: De zwaan, die ooit het lelijke eendje was, komt thuis van een lange reis. Roberto krijgt een prachtige droom van Klaas Vaak, maar dan loopt de wekker af. Sinbad de Zeeman beleeft zijn allereerste avontuur, terwijl Prinses Lia een list bedenkt om met de sprookjesprins te ontsnappen aan haar hekserige moeder. Drie voorstellingsrondes: om 13.00, 13.30 en 14.00 uur. Kaarten à 10 euro verkrijgbaar via www.theaterpantalone.nl en in de IJsselsteinse bibliotheek. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Op 10, 11, 17 en 18 juni.

zondag 18 juni

Sprookjespad van Kwibus
13:00, 13:30 en 14:00 IJsselstein, in en om Theater Pantalone,Linnaeusweg 5
 Theaterstichting Kwibus presenteert het Sprookjespad 'Reis mee met de Vliegende koffer'. Kijken en luisteren naar vijf verschillende sprookjes: De zwaan, die ooit het lelijke eendje was, komt thuis van een lange reis. Roberto krijgt een prachtige droom van Klaas Vaak, maar dan loopt de wekker af. Sinbad de Zeeman beleeft zijn allereerste avontuur, terwijl Prinses Lia een list bedenkt om met de sprookjesprins te ontsnappen aan haar hekserige moeder. Drie voorstellingsrondes: om 13.00, 13.30 en 14.00 uur. Kaarten à 10 euro verkrijgbaar via www.theaterpantalone.nl en in de IJsselsteinse bibliotheek. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Op 10, 11, 17 en 18 juni.

Tuinconcert IJsselsteins kamerkoor
14:00-17:00 IJsselstein, Achtersloot 196
Het IJsselsteinse Kamerkoor geeft een tuinconcert in de bloeiende tuin van de familie Schouten aan de Achtersloot. Het koor treedt meerdere keren op tussen 14.00 en 17.00 uur met liederen van onder anderen Orlando di Lasso, Gustav Holst en Billy Joel. Tussendoor is er alle tijd voor een goed glas wijn uit eigen wijnproeverij, om een rondje te lopen door de landelijke tuin of te kijken naar de keramiekkunst van Mirjam Kemp. De toegang is gratis, maar een bijdrage vanwege de onkosten wordt zeer op prijs gesteld.

Melanie Ryan & Friends: met Billy + Bray
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Melanie Ryan verzorgt in 2022 en 2023 ieder jaargetijde een muzikale voorstelling samen met een gastartiest. Naast prachtige duetten en covers, zingen beide artiesten ook nummers uit elkaars repertoire. Gastartiesten voor deze middag zijn de New Country singer-songwriters Billy + Bray. Prijs: 14,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

woensdag 21 juni

Thee-uurtje in Hooghe CampTuin
14:30-15:30 IJsselstein, Hooghe Camptuin, Groene Dijk 7Elke woensdag in juni een kopje thee of koffie drinken met een koekje op het terras van de Hooghe Camp tuin, tussen het groen en de bloemen. Organisatie door Stichting Eetbaar IJsselstein en AxionContinu - Buursaam. Er zijn geen kosten aan verbonden. Ga bij Groene Dijk 7 rechts het voetpad op naar de tuin. Er is een beperkt aantal plekken. Reserveer uw stoel bij Clarie via c.vandelangenberg@xs4all.nl of 06-21976882.

vrijdag 23 juni

Leerlingenconcert muziekschool: dwarsfluit en piano
19:00-20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Leerlingen van docenten Anita Dam-Stoop (dwarsfluit) en Aletta Sebus (piano) van Fulco Muziekonderwijs geven een leerlingenconcert in de Basiliek- of Overtoomzaal in het Fulcotheater. Zij laten zien en horen hoe ver zij dit seizoen zijn gekomen. Solo en/of samen met anderen. Toegang is gratis. Iedereen is welkom.

zaterdag 24 juni

Hospice IJsselstein
Hospice IJsselstein biedt palliatieve en terminale zorg als het thuis niet meer mogelijk is en behandeling in het ziekenhuis niet meer nodig is. Hospice IJsselstein biedt de gelegenheid om in alle rust, in een huiselijke omgeving, de laatste levensfase door te brengen. Er is aandacht voor zingeving, voor gevoelens en emoties rondom het afscheid voor de gasten en hun naasten.U bent van harte welkom om kennis te komen maken, op de open middag van 13.30 uur tot 15.30 uur. U kunt onder het genot van een kopje koffie of thee informatie verkrijgen van een van de medewerkers en/ of een van de vrijwilligers.

Pelita, Indische Theatermiddag: 'Indisch in Nederland'
14:00-16:00 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342 Pelita Indische Theatermiddag 'Indisch in Nederland'. Een aanloop naar de nieuwste documentaire van Hetty Naaijkens-Retel Helmrich. De film focust zich voornamelijk op de veerkracht van de Indo's, hoe zij met horten en stoten een plek wisten te veroveren in de Nederlandse samenleving. Na de voorstelling korte Meet & Greet. Inloop vanaf 13.30 uur. Met muzikale omlijsting van Remco Willems. Aanmelden bij Sylvia Hiert via s.hiert@pelita.nl of via WhatsApp 06-10991336. Toegang: 10 euro per contante betaling, inclusief eenmaal koffie of thee en spekkoek.

Leerlingenconcert muziekschool: zang en kinderkoor
19:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linneausweg 5Leerlingen van docente Elea Bekkers (zang en kinderkoor) van Fulco Muziekonderwijs geven een leerlingenconcert in Theater Pantalone. Zij laten zien en horen hoe ver zij dit seizoen zijn gekomen. Solo en/of samen met anderen. Toegang is gratis. Iedereen is welkom.

dinsdag 27 juni

Wandelen door de IJsselsteinse geschiedenis
19:30 IJsselstein, vanaf Historisch Stadhuis, De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert de komende maanden samen met de Historische Kring IJsselstein een nieuwe serie avondrondleidingen door onder andere de historische binnenstad van IJsselstein. Het programma wisselt. Ook bezoeken de deelnemers bij elke rondleiding weer een ander monument. Deze keer: de Kasteeltoren. Elke rondleiding start om 19.30 uur op de Plaats voor het Historisch Stadhuis en de wandeling duurt tot circa 21.00 uur. Kosten: 5 euro. Aanmelden via info@uitinijsselsten.nl of 030-6887273. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

woensdag 28 juni

Thee-uurtje in Hooghe CampTuin
14:30-15:30 IJsselstein, Hooghe Camptuin, Groene Dijk 7Elke woensdag in juni een kopje thee of koffie drinken met een koekje op het terras van de Hooghe Camp tuin, tussen het groen en de bloemen. Organisatie door Stichting Eetbaar IJsselstein en AxionContinu - Buursaam. Er zijn geen kosten aan verbonden. Ga bij Groene Dijk 7 rechts het voetpad op naar de tuin. Er is een beperkt aantal plekken. Reserveer uw stoel bij Clarie via c.vandelangenberg@xs4all.nl of 06-21976882.

zaterdag 1 juli

Zaterdagmiddag orgelconcert
15:30 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Door orgelstudenten van Gerrit Christiaan de Gier. Aanvang 15.30 uur. Gratis toegang, collecte na afloop.

zondag 2 juli

Leerlingenconcert muziekschool: piano
11:00-12:00 IJsselstein, Museum IJsselstein, WalkadeLeerlingen van docente Lineke Lever (piano en ensemble spel) van Fulco Muziekonderwijs geven een leerlingenconcert in Museum IJsselstein aan de Walkade. Zij laten zien en horen hoe ver zij dit seizoen zijn gekomen. Solo en/of samen met anderen. Toegang is gratis. Iedereen is welkom.

zaterdag 8 juli

Zaterdagmiddag orgelconcert
15:30 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Door Maarten van Kapel, orgelstudent HKU Utrechts Conservatorium. Aanvang 15.30 uur. Gratis toegang, collecte na afloop.

woensdag 19 juli

Fietstocht langs IJsselsteinse architectuur
19:30 IJsselstein, vanaf Historisch Stadhuis, De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert samen met de Historische Kring IJsselstein naast de serie avondrondleidingen door de historische binnenstad van IJsselstein ook rondleidingen op de fiets. Deze keer: architectuur. Vertrek om 19.30 uur op de Plaats voor het Historisch Stadhuis. Kosten: 5 euro. Aanmelden via info@uitinijsselsten.nl of 030-6887273. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

donderdag 27 juli

Wandelen door de IJsselsteinse geschiedenis
19:30 IJsselstein, vanaf Historisch Stadhuis, De PlaatsUIT in IJsselstein organiseert de komende maanden samen met de Historische Kring IJsselstein een nieuwe serie avondrondleidingen door onder andere de historische binnenstad van IJsselstein. Het programma wisselt. Ook bezoeken de deelnemers bij elke rondleiding weer een ander monument. Deze keer: de Kasteeltoren. Elke rondleiding start om 19.30 uur op de Plaats voor het Historisch Stadhuis en de wandeling duurt tot circa 21.00 uur. Kosten: 5 euro. Aanmelden via info@uitinijsselsten.nl of 030-6887273. Meer informatie: www.inijsselstein.nl