• Wethouder Peter Bekker (rechts) en directeur René van Arnhem van VABO Ontwikkeling tekenden  een eerste overeenkomst.
• Wethouder Peter Bekker (rechts) en directeur René van Arnhem van VABO Ontwikkeling tekenden een eerste overeenkomst. Foto: Gemeente IJsselstein

Ook plan voor woningen aan groene Randddijk

Nieuws

IJSSELSTEIN • IJsselstein wil huizen bouwen. Na Ruimtevaartbaan en Kromme IJsselgebied is nu ook de Randdijk in beeld. Er ligt een plan van VABO Ontwikkeling BV voor ongeveer 140 woningen. Het groen moet behouden blijven. Een eerste overeenkomst met de gemeente is vorige week ondertekend.

Daarbij ging het om een zogeheten anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van de woningbouw, ondertekend door wethouder Peter Bekker en directeur René van Arnhem van VABO Ontwikkeling. Zo’n anterieure overeenkomst wordt afgesloten in de beginfase van een project nog voordat een bestemmingsplan is vastgesteld.  

Op de locatie gaat VABO ongeveer 140 woningen ontwikkelen voor verschillende doelgroepen en ook zelf bouwen. In overleg met de gemeente werkt VABO de komende tijd samen met de buurt aan een definitief ontwerp en aan een bestemmingsplan. Daarnaast moet de groene uitstraling van het gebied behouden blijven en zelfs versterkt worden. Wethouder Peter Bekker is blij met de toevoeging van ongeveer 140 nieuwe woningen aan het woningaanbod en met het versterken van de waardevolle natuur.  ”We gaan nieuwe halfverharde wandelpaden aanleggen, natuurlijk spelen mogelijk maken en het bestaande groen verbeteren. Dit zal de aantrekkingskracht van de Randdijk vergroten.”

Participatie

De gemeenteraad behandelt het participatieplan tijdens haar vergadering van 6 juli. Na vaststelling start VABO na de zomervakantie het participatieproces. Omwonenden en geïnteresseerden krijgen hierbij gelegenheid om mee te denken. De data van de bijeenkomsten worden via Zenderstreeknieuws en www.ijsselstein.nl bekendgemaakt. Directe omwonenden krijgen een uitnodiging in de bus. Voor het versterken van het groen komt er een apart participatietraject vanuit de gemeente.