• Bewoners van Mariënstein bouwen heel wat af met Lego.
• Bewoners van Mariënstein bouwen heel wat af met Lego. Foto: Axioncontinu

Vitrinekast voor Legoclub in Mariënstein

Nieuws

IJSSELSTEIN • In Woonzorgcentrum Mariënstein is er om de twee weken op dinsdagochtend een enthousiaste groep bewoners die deelneemt aan de Legoclub. Het enige dat de club nog miste, was een mooie plek om de bouwsels goed uit te kunnen stallen. Maar daar heeft de Snuffelhoek IJsselstein een oplossing voor gevonden.

Waar de één voorkeur heeft voor het sorteren van de blokjes, vindt de ander het een uitdaging om een bouwtekeningen te lezen. Leuk om te zien hoe de bewoners elkaar helpen tijdens de bouw. En lukt het niet altijd meer om te bouwen, dan is het nooit saai om naar de verhalen te luisteren die er tijdens deze activiteit loskomen.

Een maand geleden werd vol trots het Lego-politiebureau opgeleverd en kwam vanuit de groep de vraag of deze kon worden tentoongesteld. Er werd contact opgenomen met Snuffelhoek IJsselstein. Helaas hadden ze daar geen vitrinekast met de juiste afmetingen, maar men bood aan om er naar uit te kijken. Zo werd de club vandaag blij verrast met een prachtige kast die ook nog eens geheel werd gedoneerd.

Aan de brandweerkazerne van Lego City werd vandaag de laatste hand gelegd. Er wordt nog druk gebouwd aan een Volkswagen Kever van Lego Creations. De bewoners zijn heel blij met deze schenking: “Nu hebben we een vaste plek waar we onze bouwwerken kunnen tonen.”

De deelnemers maken ook graag van de gelegenheid gebruik om een oproepje te plaatsen: “Heeft u toevallig nog een Legoset op de vliering staan, breng hem gerust langs. We zetten hem graag voor u in elkaar, zodat hij opgenomen kan worden in onze doorlopende tentoonstelling.”