Afbeelding
Foto: Yuverta vmbo

Yuverta vmbo Montfoort legt lessen stil na online bedreiging

Nieuws

MONTFOORT • Na een bedreiging van een mogelijke schietpartij op Snapchat heeft het Yuverta vmbo vandaag op de locatie in Montfoort de lessen stilgelegd en een locatie in Utrecht gesloten. 

Ouders met kinderen op de vmbo-school in Utrecht ontvingen een mail waarin de sluiting werd toegelicht: “Hoewel we de kans op een gewelddadig incident klein achten, sluiten we uit voorzorg onze school. De politie doet nader onderzoek.”  

Ouders in Monfoort ontvingen later een bericht vanuit de school. De school meldde dat er een online bedreiging was binnengekomen zonder het melden van een specifieke locatie. De school achtte na overleg met politie en burgemeester een sluiting niet noodzakelijk. Wel kregen de leerlingen de mogelijkheid naar huis te gaan. Uiteindelijk kozen de meeste leerlingen voor deze optie, waarna de school alsnog de deuren sloot. Morgen gaan de lessen weer gewoon door.

Meerdere scholen in onder meer Amsterdam en Zaandam ontvingen deze week al eerder online bedreigingen. De politie houdt rekening met kopieergedrag.