• Blije gezichten bij IJPC tijdens de overhandiging.
• Blije gezichten bij IJPC tijdens de overhandiging. Foto: IJsselsteinFonds

Nieuwe hagelwitte shirts voor IJZ&PC dankzij IJsselsteinFonds

Nieuws

IJSSELSTEIN • De IJsselsteinse Zwem en Polo Club (IJZ&PC ) is door het IJsselsteinFonds verrast met een cheque van duizend euro. Aanvrager Eveline Hacquebord mocht de cheque in ontvangst nemen. 

Eveline is al jarenlang actief voor IJZ&PC. Tijdens de Sportfair vorig jaar kwam ze het IJsselsteinFonds tegen. Daardoor kwam ze nu op het idee om een aanvraag te doen voor nieuwe sportshirts.

“Tijdens een wedstrijd zag ik onze juryleden en tijdwaarnemers op een rijtje staan. De ene had een te klein shirt aan, de ander droeg een vergrijsd shirt en een derde droeg zelfs geen shirt. En juist deze vrijwilligers zijn zo ontzettend waardevol voor de club. Daar moet iets mee, bedacht ik. Maar de financiële middelen van de club zijn heel beperkt”, vertelt Eveline.

Ze besloot contact op te nemen met het IJsselsteinFonds. In haar aanvraag legde Eveline uit dat de juryleden/tijdwaarnemers van de IJsselsteinse Zwem en Polo Club al langere tijd in oude witte shirts lopen. “De KNZB heeft inmiddels een mooi nieuw shirt van deze tijd, alleen deze shirts zijn niet gratis. Op dit moment hebben wij 10 officials en we hopen in de toekomst uit te breiden naar 15, zodat we weer thuiswedstrijden kunnen gaan zwemmen. Hoe mooi zou het zijn als deze groep (en onze toekomstige officials) weer in het nieuw wit tijdens een wedstrijd ingezet kan worden?”, aldus haar aanvraag.

Het IJsselsteinFonds besloot de aanvraag te honoreren en verraste de zwem- en poloclub met een cheque van 1000 euro. “We zijn er zo blij mee. Nu kunnen we niet alleen voldoende shirts aanschaffen, maar is er ook nog geld voor nieuwe degelijke wedstrijdfluiten”, reageert Eveline blij.

De bijdrage komt op een perfect moment. “We bestaan dit jaar 60 jaar. Dat we juist met dit jubileum er weer goed en verzorgd bij kunnen staan, is fantastisch.”