Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Bibliotheek IJsselstein start ruilmarkt ‘Een boek voor een boek’

Nieuws

IJSSELSTEIN • De Bibliotheek IJsselstein start vrijdag 26 mei ‘Een boek voor een boek’. Dit is een ruilmarkt die tot het einde van de zomer duurt. Bezoekers kunnen Nederlandstalige boeken komen ruilen voor een ander exemplaar dat ze aanspreekt. 

Door een zomerse foto van het ‘nieuw’ gekozen boek in te sturen, maken IJsselsteiners bovendien kans op een lunchvaart voor twee personen. 

De ruilmarkt in de Bibliotheek IJsselstein maakt het mogelijk dat de ruilers anderen blij maken met een boek waar ze zelf van genoten hebben en zelf extra ‘leesvoer’ vinden voor de zomerperiode. Daarnaast is het een  manier om eens een heel ander genre te lezen dan anders. De ruilmarkt is gratis en voor iedereen, ook voor niet-leden van de bibliotheek.

De boeken die ingeruild worden voor een ander exemplaar moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. De ruilmarkt gaat om Nederlandstalige literatuur, romans en thrillers voor volwassenen. De boeken moeten nog intact zijn, er netjes uit zien en onbeschreven zijn. Boeken ruilen in de Bibliotheek IJsselstein kan tot en met zaterdag 19 augustus.

Ruil, lees en win

Iedereen die meedoet aan de ruilmarkt, kan meedoen met een winactie. De opdracht is simpel: maak een zomerse foto van het geruilde boek en stuur de foto in via de website www.bibliotheeklekijssel.nl/zomerwinactie. De prijs die te winnen valt is een vaartocht voor twee personen door IJsselstein van Yselvaert. Meedoen aan de actie kan tot en met zaterdag 19 augustus.