Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Groot onderhoud aan N210 tussen IJsselstein en Benschop

Nieuws

IJSSELSTEIN / BENSCHOP • De provincie Utrecht laat tussen dinsdag 30 mei en maandag 12 juni groot onderhoud uitvoeren aan de N210, zowel aan de parallelweg als aan de hoofdrijbaan. Het gaat om het gedeelte van de N210 tussen de M.A. Reinaldaweg (N204) en de rotonde tussen Benschop en IJsselstein. Als gevolg is de weg gedurende twee weekenden geheel afgesloten

Doordeweeks wordt er alleen gewerkt aan de parallelweg en in de bermen waarbij er niet veel hinder is voor het verkeer. In de weekenden van 2 tot 5 juni en 9 tot 12 juni is ook de hoofdrijbaan van de N210 geheel afgesloten tussen de M.A. Reinaldaweg en de rotonde tussen Benschop en IJsselstein. De weekendafsluitingen gaan in op vrijdagavond 20.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Verkeer wordt omgeleid.

De werkzaamheden betreffen regulier groot asfaltonderhoud om de weg in een goede en veilige conditie te houden. Daarnaast wordt de weg op een aantal punten aangepast voor de verbetering van de verkeersveiligheid, zoals het aanbrengen van bermverharding langs de hoofdrijbaan en de parallelweg en het plaatsen van een geleiderail tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg. Op die manier zijn fietsers beter afgeschermd van het autoverkeer. De maximum snelheid op de parallelweg gaat omlaag. Verkeersdrempels moeten hieraan bijdragen.

In de periode 2022-2025 voert de provincie Utrecht gefaseerd groot onderhoud uit aan de gehele N210 tussen Schoonhoven en Nieuwegein. Omdat de N210 een lange provinciale weg is, worden de onderhoudswerkzaamheden en de wegaanpassingen op en langs de weg opgeknipt in trajecten die op verschillende momenten aan de beurt zijn. 

Het groot onderhoud tussen Schoonhoven en Lopik is voor de zomer van 2022 uitgevoerd. Het stuk tussen IJsselstein en Nieuwegein is eind augustus/begin september 2023 aan de beurt. Over het gedeelte tussen Lopik en Benschop loopt momenteel een studie waarbij ook de omgeving betrokken is.