SV Lopik na verlies diep in degradatiesores

lopik • SV Lopik bewees zichzelf een slechte dienst door op eigen terrein met 1-2 te verliezen van mededegradatiekandidaat Brederodes uit Vianen. De Lopikenaren begonnen zwak en daar profiteerde Brederodes meteen van. De 0-1 en 0-2 verschenen al snel op het scorebord.

In een wedstrijd waarin de belangen groot zijn, is het altijd jammer als de scheidsrechter te nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd drukt. Zo beoordeelde de scheidsrechter een ongelukkige botsing van Jonathan Werrie als het neerhalen van een doorgebroken speler van Brederodes en gaf hij aan de andere kant een gemakkelijke penalty aan Lopik voor een lichte duwfout van een verdediger van Brederodes. Uit de penalty kwam Lopik nog wel terug tot 1-2.

''Tot overmaat van ramp moest Jonathan Werrie met rood naar de kant, toen hij een doorgebroken speler toucheerde,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt na afloop van het beladen duel over de omstreden rode kaart. Lopik stond toen al achter. ''Met tien man waren wij niet meer in staat de wedstrijd naar onze hand te zetten'', vervolgde Imandt.

In de tweede helft scoorde Ardy de With nog wel de aansluitingstreffer vanaf elf meter, maar daar bleef het bij. Imandt: ''We hadden ons mooi boven de rode streep gewerkt, maar nu is er weer sprake van acuut degradatiegevaar. Onze laatste twee duels spelen we tegen ploegen die onder ons staan, dus handhaving hebben we in eigen hand.”

In de onderste regionen wordt het nog spannend de komende weken. Lopik en Brederodes hebben nu evenveel punten: 21. DVSU en Vriendenschaar zijn de degradatiekandidaten die Lopik nog onder zich kan houden. Zwaluwen Utrecht bungelt met 14 punten ver onderaan. In de groep is IJFC subtopper en staat VVIJ in de veilige middenmoot.