• Marcel Voskens werkt graag aan de veiligheid mee.
• Marcel Voskens werkt graag aan de veiligheid mee. Foto: Linda de Kort

Veiligheidsdag in binnenstad IJsselstein

ijsselstein • Brandweer, politie, ambulance en vele andere hulpverleners doen zaterdag 20 mei in de historische binnenstad van IJsselstein mee aan de Veiligheidsdag 2023. De dag duurt van 12 tot 17 uur. Ook Marcel Voskens van kookzaak Eten van de Vos draagt zijn steentje graag bij. 

Marcel zit met zijn zaak aan de Voorstraat midden in het centrum van IJsselstein. Als betrokken IJsselsteinse ondernemer werkt hij enthousiast mee aan de Veiligheidsdag. "De hele binnenstad zal in het teken staan van deze dag. Organisaties leggen uit wat zij doen en geven ook demonstraties. De hondenbrigade, de brandweer, de dierenambulance en de reddingsbrigade IJsselstein zijn maar een paar clubs die aanwezig zullen zijn."

Voor de kinderen zijn er leerzame en spannende activiteiten. Ze kunnen vragen stellen aan de brandweer, de gevaren van gas ontdekken en de boot van de reddingsbrigade bewonderen. Na afloop ontvangen zij een echt heldendiploma die ze bij Marcel in Eten van de Vos kunnen ophalen.

Brommers in binnenstad

Voor Marcel is overigens veiligheid niet alleen op deze dag een punt van aandacht. "Ik zie nu te vaak brommers hard door de binnenstad rijden. Ik heb al goede gesprekken met de gemeente en de wijkagent hierover gehad, ook tijdens de rondetafelgesprekken over de binnenstad. Ik hoop dat daar iets uit gaat komen. Ik heb ook een jongen een keer aangesproken. En al kletsend bleek dat de jeugd het gevaar niet ziet. Ze zien niet in dat er uit de zijstraatjes ook onverwacht spelende kinderen kunnen komen en dat ouderen kwetsbaar kunnen zijn. Maar als de wil er is van alle partijen, moeten we zorgen dat dit wordt aangepakt voordat er een zwaar ongeval gebeurt", zegt Marcel vol vertrouwen.

Tijdens de Veiligheidsdag is dit geen probleem, dan blijft het centrum verkeersvrij.