• Erwin Meijdam speelt met The Wieners Buddy Holly.
• Erwin Meijdam speelt met The Wieners Buddy Holly. Foto: Erwin Meijdam

Muzikaal eerbetoon aan Buddy Holly

Nieuws

IJSSELSTEIN • Rock-’n-roll band The Wieners brengt op woensdag 24 mei in het Fulcotheater een ode aan muzieklegende Buddy Holly. Voor bassist Erwin Meijdam uit IJsselstein wordt dit een extra leuk feestje. Hij speelt een thuiswedstrijd met zijn favoriete muziek.

Meijdam is al bijna 30 jaar beroepsmuzikant en woont ruim 20 jaar in IJsselstein. Naast zijn reguliere band Heeren van het Goede Leven pakt hij nu ook de bas op om in The Wieners te spelen.

“Rock-’n-roll  is mijn eerste en grote liefde. Dat ik dus nu in het Fulcotheater sta met de muziek van Buddy Holly is geweldig”, vertelt Meijdam. “De meeste mensen zullen liedjes als ‘That’ll Be The Day’ en ‘Peggy Sue’ wel kennen. Maar Holly heeft zo veel meer geschreven. ‘Rock Around With Ollie Vee’ is zo’n nummer dat elke rockabillyband nu nog speelt. Hij schreef ook ‘Well All Right’ waar Santana later een grote hit mee scoorde. Of ‘It Doesn’t Matter Anymore’ dat Linda Ronstadt met succes coverde.”

Tijdens het eerbetoon zal er meer te horen zijn dan alleen de liedjes. The Wieners vullen hun authentieke, meerstemmig gezongen optreden aan met anekdotes en beelden. Door hun ervaringen met Buddy’s leadgitarist Tommy Allsup en contacten met Cor Sanne, destijds internationaal boeker voor onder andere Buddy’s band The Crickets, zal de ode compleet zijn.