Afbeelding
Foto: Lily Landman

SV Lopik in de problemen en ander voetbal in de regio

Sport

SV Lopik bewees zichzelf een slechte dienst door met 1-2 te verliezen van mededegradatiekandidaat Brederodes uit Vianen. De Lopikenaren begonnen zwak en daar profiteerde Brederodes meteen van. De 0-1 en 0-2 verschenen al snel op het scorebord.

,,Tot overmaat van ramp moet Jonathan Werrie met rood naar de kant, toen hij een doorgebroken speler toucheerde,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt. ,,Met tien man waren wij niet meer in staat de wedstrijd naar onze hand te zetten. In de tweede helft scoorde Ardy de With nog wel de aansluitingstreffer vanaf elf meter, maar daar bleef het bij. We hadden ons mooi boven de rode streep gewerkt, maar nu is er weer sprake van acuut degradatiegevaar. Onze laatste twee duels spelen we tegen ploegen die onder ons staan, dus handhaving hebben we in eigen hand.”

Montfoort SV’19 klopt De Meern

Montfoort SV’19 versloeg in een uitwedstrijd De Meern met 2-4. In de eerste helft van deze streekderby hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Thomas Koense zette Montfoort SV’19 op voorsprong, maar kort daarna was het alweer gelijk. De thuisclub, die nog niet veilig is, zag voor de tweede keer kans om langszij te komen, nadat Emrie Bakker gescoord had. Kort daarna schoot Denny van Loen de Montfoorters opnieuw op voorsprong. Toen De Meern met tien man kwam te staan vanwege een rode kaart, stelde Koense de zege veilig. Dankzij deze driepunter blijft het elftal van Gert Kruys met nog twee duels te gaan in het spoor van koploper Bol. 

Benschop degradeert en fungeert als schietschijf

Benschop verloor in Bussum met 8-0 van BFC, dat de titel pakte. ,,Het klassenverschil was duidelijk,” aldus Benschop-trainer Raymond van der Kort, ,,maar acht tegentreffers incasseren voelt niet goed. Van hun eerst zeven schoten waren er vijf raak. Er stond veel publiek langs de kant, die ervoor zorgde dat BFC in een flow kwam. Alles lukte bij hun. We probeerden er wel uit te komen, maar iedere tegenaanval leverde gevaar op. De degradatie is nu helaas een feit.”

SV Lopik in de problemen 

SV Lopik bewees zichzelf een slechte dienst door met 1-2 te verliezen van mededegradatiekandidaat Brederodes uit Vianen. De Lopikenaren begonnen zwak en daar profiteerde Brederodes meteen van. De 0-1 en 0-2 verschenen al snel op het scorebord. ,,Tot overmaat van ramp moet Jonathan Werrie met rood naar de kant, toen hij een doorgebroken speler toucheerde,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt. ,,Met tien man waren wij niet meer in staat de wedstrijd naar onze hand te zetten. In de tweede helft scoorde Ardy de With nog wel de aansluitingstreffer vanaf elf meter, maar daar bleef het bij. We hadden ons mooi boven de rode streep gewerkt, maar nu is er weer sprake van acuut degradatiegevaar. Onze laatste twee duels spelen we tegen ploegen die onder ons staan, dus handhaving hebben we in eigen hand.” 

IJFC verliest van koploper Houten

IJFC verloor op sportpark Groenvliet met 2-3 van koploper Houten. De IJsselsteinse zaterdagderdeklasser startte matig en kwam snel op achterstand. De nummer drie op de ranglijst, die alleen bij winst nog titelkansen had, herstelde zich goed. Treffers van Mitch Dunne en Vincent Griffioen zetten IJFC aan de goede kant van de score. ,,In de tweede helft ging Houten, dat met meer aanvallers ging spelen, net als wij duidelijk voor de winst,” vertelde IJFC-trainer Edwin de Bruin na afloop. ,,Daardoor kregen we meer ruimte, maar zagen geen kans de marge te vergroten. Uit een te gemakkelijk gegeven vrije trap kwam Houten langszij. Nadat Ruben van Rooijen zijn tweede gele kaart ontving, hebben we met tien man geprobeerd alsnog te winnen. De beslissende treffer viel helaas aan de andere kant.”

Cabauw bedwingt kampioen, maar schiet daar niets mee op

Cabauw sleepte in Harmelen een 3-3 gelijkspel uit het vuur tegen SCH’44, dat vorige week de kampioensvlag hees. De Cabauwenaren toonden te veel ontzag voor de kampioen, die met een fraai afstandsschot een voorsprong nam. Het elftal van Herman Verrips kreeg enkele kleine mogelijkheden. ,,In de rust heb ik gezegd, dat we de schroom van ons af moesten gooien. Binnen vijf minuten stond het 1-2 via Stan van Bemmel. Daarna verzuimde hij de 1-3 te scoren, toen hij alleen op de Harmelense doelman afging. Anderen hadden ook kans om de marge op twee te brengen. SCH’44 voerde de druk op. Door een eigen goal en een treffer van de thuisclub vlak voor tijd hadden we ook nog kunnen verliezen. Milan Streng bezorgde ons een verdiende puntendeling. De concurrentie pakte ook punten, waardoor met nog twee duels te gaan het gat met de veilige negende plek vijf punten is.”

FC Perkouw overvleugelt SPV’81 na rust

SPV’81 verloor met 1-6 van FC Perkouw uit Berkenwoude, dat zich reeds plaatste voor de nacompetitie. De Polsbroekenaren vochten voor hun laatste kans om in de buurt te komen van de nacompetitieplekken. SPV’81 speelde heel compact tegen een strijdlustig FC Perkouw, dat geen bres kon slaan. ,,Via een counter, die Harold van Staveren doeltreffend afrondde, kwamen we op voorspong,” aldus SPV-trainer René Eyra. ,,In de tweede helft kwam FC Perkouw langszij, waarna mijn laatste man Martijn de Heer een doorgebroken speler onreglementair afstopte en rood kreeg. Met tien man waren wij geen partij meer.”

Linschoten komt sterk voor de dag

Linschoten versloeg het Woerdense VEP met 3-1 en is vrijwel zeker van een plek in de nacompetitie. De thuisclub kende een sterk begin. Sam da Cruz opende de score, toen hij de bal na de rebound van een geblokte inzet van Nick de Kort tegen de touwen werkte. Kort daarna schot De Kort zelf raak. De Woerdenaren creëerden nauwelijks kansen. In de tweede helft maakte Joey van Kouwen een prachtig doelpunt. Vanaf zijn eigen helft verraste hij de Woerdense sluitpost, die te ver voor zijn doel stond met een daverend schot. VEP trachtte terug in de wedstrijd te komen, maar de Linschotense defensie gaf geen krimp. De eretreffer viel pas in de slotfase.