Zaterdag Fulco’s Vocaal Festival

ijsselstein • De IJsselsteinse binnenstad is zaterdag 13 mei het podium voor het tiende Fulco's Vocaal Festival, georganiseerd door Fulco's Regionaal Mannenkoor. Gedurende de dag treden op twaalf verschillende locaties 71 koren op uit het hele land, van popkoren, shantykoren en zeemanskoren tot klassieke mannenkoren. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. De opening is op de Overtoom om 10.30 uur. Om 17.15 uur is er een gezamenlijke slotmanifestatie waarbij het publiek kan meezingen met de bekende liedjes uit de tv-serie Ja Zuster Nee Zuster, met een echte Zuster Klivia. Alle informatie staat op www.fulcosmannenkoor.nl.


Molens geopend op Nationale Molendag

ijsselstein/cabauw • Tijdens Nationale Molendag zijn zaterdag 13 mei honderden traditionele wind- en watermolens in Nederland geopend voor bezoekers, waaronder Korenmolen De Windotter in IJsselstein en de Middelste of Tweede Molen aan de Lopikerweg West te Cabauw.

Bij De Windotter kunnen bezoekers zaterdag pannenkoeken proeven van meel van de molen. Rondleidingen zijn er om 11.30, 14.00 en 15.00 uur. Ook is er een demonstratie van het malen te zien. De molenwinkel is geopend voor allerlei bakproducten om zelf mee aan de slag te gaan. De molen te Cabauw is zowel zaterdag 13 als zondag 14 mei geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Ook daar worden rondleidingen verzorgd.

Van molen De Valk in Montfoort zijn geen activiteiten aangekondigd op www.molens.nl.