Afbeelding
Foto:

Pieter Verhoeve bij VOL

linschoten • De Vereniging Oud-Linschoten (VOL) bestaat deze maand tien jaar. Om dit te vieren is voor de themaochtend op zaterdag 13 mei een bijzondere spreker uitgenodigd: Pieter Verhoeve, oud-burgemeester van de gemeente Oudewater en huidig burgemeester van Gouda.

Pieter Verhoeve is behalve burgemeester ook historicus en jurist. Hij is graag bereid gevonden het tweede lustrum van de Linschotense historische vereniging te komen opluisteren met de lezing ‘Leven in een vrij land; van 1572 naar nu’, want vrijheid is zeker in deze maand en in deze tijd nog altijd een belangrijk onderwerp. Het jaar 1572 verwijst naar een keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog en kan worden gezien als het begin van 'de geboorte van Nederland'. Pieter Verhoeve wil in zijn lezing speciaal aandacht besteden aan wat er in onze eigen omgeving gedurende al die eeuwen is voorgevallen. Vele malen was er geen sprake van vrijheid. 

De lezing begint om 10.30 uur in Dorpshuis De Vaart aan het Burgemeester De Geusplein in Linschoten. Er is inloop vanaf 10.00 uur. De toegang is zoals altijd gratis voor zowel leden als niet-leden.