• Frits Mulder en Jeannette Starrenburg met de komische Jan van Haasteren-puzzels.
• Frits Mulder en Jeannette Starrenburg met de komische Jan van Haasteren-puzzels. Foto: Karin Doornbos

Al veel animo voor eerste IJsselsteinse legpuzzelwedstrijd

Nieuws

IJSSELSTEIN • Puzzelen suf? “Zeker niet”, vinden Jeannette Starrenburg en Frits Mulder, twee van de drie initiatiefnemers van de grote legpuzzelwedstrijd die op 2 juni aanstaande in het Fulcotheater wordt gehouden. “Er hebben zich al tien teams aangemeld.” De derde organisator is Fulcobestuurder Anastasia van der Lugt. Zij stelt de foyer van het Fulco beschikbaar voor het puzzelevenement. 

Het idee om een grote legpuzzelwedstrijd te organiseren ontstaat al een jaar of drie geleden. “Maar toen kwam corona”, vertelt Jeannette. Ze is groot fan van de legpuzzels van Jan van Haasteren. “Die zijn enorm populair”, weet ook Frits Mulder. “Ze gaan bij ons als warme broodjes over de toonbank.” De Van Haasteren puzzels zijn cartoonachtige legpuzzels met telkens een nieuw thema. Bijvoorbeeld: “de Elfstedentocht, kerstmis, Formule I, etcetera. Een aantal vaste karakters duikt steeds weer in de puzzels op. “Geen standaard legpuzzels met landschappen en veel blauwe lucht.”

Grootste Kerstboom

De drie organisatoren vinden elkaar in hun enthousiasme voor de komische legpuzzels en steken de koppen bij elkaar. “Er zijn landelijke Van Haasteren puzzelkampioenschappen”, zegt Jeannette. “Dit bracht mij op het idee om ook zoiets in IJsselstein te organiseren, en dan voor een goed doel.” Over welk doel het moet worden, hoeven ze niet lang na te denken: De Grootste Kerstboom. Frits: “Een echt IJsselsteins thema. Het spreekt jong en oud aan, en ze komen ieder jaar geld te kort.”

Twintig teams

Er is plek voor 20 teams van vier personen. Iedere deelnemer betaalt 10 euro. “Dat is inclusief een legpuzzel van 1000 stukjes per team.” De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. De Readshop stelt de puzzels belangeloos beschikbaar. “We verdienen er niets op”, benadrukken beiden. De avond begint om 19.30 uur. Het team dat als eerste klaar is, is toernooiwinnaar en ontvangt een leuke prijs. Ook de tweede en derde plek gaan niet met lege handen naar huis. “De meeste teams doen er een uurtje of twee, tweeënhalf  over.” Het belooft een mooie avond te worden. “Er is muziek, er is gezelligheid en er zijn bitterballen.” En: er is al veel belangstelling voor de wedstrijd. “Meld je dus snel aan, want vol is vol.” 

Info en aanmelden via het Fulco: www.fulcotheater.nl/leg-puzzel-wedstrijd

Karin Doornbos