IJsseloever H1 - Fletiomare H1
IJsseloever H1 - Fletiomare H1 Foto: Tony Buijse

Hockeyers IJsseloever moeten wachten op kampioensfeest

Sport

IJSSELSTEIN • Met 8 punten voorsprong op de nummer 2 in de poule, Oss Heren 1, en nog 3 wedstrijden te spelen hadden de mannen van IJsseloever Heren 1 gehoopt zondag op eigen veld al kampioen te worden van Poule C in de Eerste Klasse. Het was echter tegenstander Fletiomare dat met een 2-4 overwinning roet in het eten gooide.

Vanaf de afslag drong Fletiomare flink aan. Het eerste kwart bleef zonder doelpunten, maar de mannen uit De Meern lieten wel zien dat zij er helemaal voor gaan. Halverwege het tweede kwart verzilderde Fletiomare een strafcorner: 0-1.

In de tweede helft kwam de thuisploeg beter uit de startblokken. IJsseloever speelde met veel meer druk en was vaker in de cirkel van Fletiomare te vinden. Na enkele minuten forceerde het team een strafcorner waaruit de gelijkmaker viel: 1-1. De wedstrijd lag weer helemaal open. IJsseloever zette een aantal fraaie aanvallen in, maar stuitte daarbij op een uitstekende verdediging van Fletiomare. Enkele ogenblikken later gaat het bij IJsseloever in de achterhoede helemaal mis. Fletiomare scoort vrij snel achter elkaar nog een tweede en derde doelpunt. Met nog enkele minuten te gaan scoort de thuisploeg uit een strafcorner 2-3. Om nog meer druk te kunnen zetten op het Fletiomare doel, wisselt de IJsseloever coach de keeper voor een extra veldspeler. Dit pakt echter niet goed uit. Na balverlies op de helft van Fletiomare weet een speler voor het lege doel van IJsseloever te komen en de bal er simpel in te slaan. Eindstand: 2-4.

Er resten IJsseloever Heren 1 nog twee wedstrijden. Op 14 mei speelt het team uit bij de nummer 11, Wageningen H1 en op 21 mei thuis tegen de nummer 12, Shinty H1. Shinty H1 staat laatste in de poule en is al zeker van degradatie. De nummer 11 in de poule degradeert ook. Daar staat nu Wageningen H1. De vraag is dan of dat team nog een stunt zou kunnen uithalen bij de aanstaande kampioen.

Fletiomare kan na deze winst nog steeds de play-offs halen, maar is dan wel afhankelijk van de resultaten van Oss en Houten. Die laatste twee spelen 14 mei tegen elkaar.

In deze poule blijft het spannend tot het laatste fluitsignaal op 21 mei.