Vrouwen IJFC door naar finale districtsbeker

Sport

IJSSELSTEIN • De vrouwen van IJFC hebben zich geplaatst voor de finale van de Districtsbeker. In Hilversum werd SC ‘t Gooi met maar liefst 2-10 verslagen. Grote vrouw aan IJFC-kant was Iris Werkhoven die 4 goals voor haar rekening nam.

Het bal werd geopend in de 12e minuut door Iris Werkhoven die bij een corner hoog boven iedereen uittorende en tegendraads in de kruising kopte.

Het zou niet de enige goal uit een corner zijn vanmiddag. IJFC scoorde maar liefst 4x uit een corner. Een echt wapen dit seizoen. Captain Laura Gaasenbeek nam de tweede goal voor haar rekening.

De derde goal van Hafida El-Yebdri was een prachtig staaltje afronden. Niet wild schieten maar geplaatst met binnenkant voet in de kruising.

De vierde scoorde Lois Spliet die attent was bij een afvallende bal.

Goals 5, 6 en 7 kwamen op naam van Iris Werkhoven. Wederom een kopgoal uit een corner en twee keer uit een afvallende bal.

Tussendoor had ‘t Gooi nog wat teruggedaan en werd er met een 1-7 tussenstand gerust.

In de 2e helft besloot coach Griffioen wat speelsters rust te geven. Sarina en Hafida bleven achter in de kleedkamer. Dit weerhield IJFC er niet van binnen 5 minuten twee keer te scoren. Doelpuntenmaaksters: Michelle Maksimovic en Chayenna Berkien. 1-9!

De wedstrijd was allang gespeeld en er werd door beide ploegen nog wel een gescoord. De goal van IJFC kwam op naam van de goed ingevallen Chayenna Berkien die haar tweede van de middag liet noteren. Eindstand derhalve: 2-10.

VR1 heeft nog een paar spannende en belangrijke weken voor de boeg. De laatste 2 wedstrijden in de competitie zullen niet gemakkelijk worden maar er zal wel resultaat behaald moeten worden om nog in aanmerking te komen voor nacompetitie.