Afbeelding

‘Montfoort wandelt’: meer bewegen en verbeterde kwaliteit van leven

Nieuws

LINSCHOTEN • Afgelopen week was er een informatieavond over ‘Montfoort wandelt. Voorheen bekend als Nationale Diabetes Challenge. De wandeltraining is een initiatief van Montfoort Vitaal en onderdeel van het vitaliteitsakkoord. Daarbij is de wandel challenge heel goed voor de gezondheid.

‘Montfoort wandelt’ is een 20 weken wandel programma voor de inwoners van Montfoort en Linschoten. Barbara Griffioen, spreker op deze avond, is vitaliteits- en leefstijlcoach en medeorganisator van deze challenge. “Het doel is om mensen in beweging te brengen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Want wandelen kan de mens heel veel brengen. Het levert mensen meer energie, ze zijn minder ziek, meer zelfdiscipline, minder stress, ze vallen af en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen.”

Een deelneemster vertelt: “Ik ben begonnen met 1 km lopen per keer. Ik merkte al snel dat ik wat had opgebouwd. Vervolgens zijn we met de groep de hele winter door gelopen en nu lopen we 5 km. Het is heel goed geweest voor iedereen uit de groep. We ondersteunen elkaar. De groep was veilig en het was een fijn gevoel om op je eigen tempo en met je eigen doel aan de slag te zijn. Na afloop drinken we met elkaar een kopje koffie. Het is echt gezellig.”

Barbara: “Er loopt regelmatig een zorgverlener mee en alle begeleiders zijn getraind met een wandeltrainingscursus. Als u wilt, kunt u van tevoren een lichaamsmeting doen. Dan meet ik BMI, Vet percentage en de omtrek van buik en heupen. Dan kunt u achteraf zien hoeveel resultaat u hebt geboekt. Dit is een mogelijkheid, maar het is geen moeten.”

De wandelingen starten altijd bij het gezondheidscentrum van Montfoort of van Linschoten. Er zijn groepen die 3 km, 5 km, 7,5 km of 10 km als doel hebben. In de week van 8 mei 2023 starten de eerste wandeltrainingen. Voor meer informatie of om u aan te melden verwijst Montfoort Vitaal u naar www.nationalediabeteschallenge.nl/montfoortwandelt2023 Iedereen is welkom.