Gratis voorstelling met Tosca Menten

ijsselstein • Schrijfster Tosca Menten, onder andere bekend van het kinderboek ‘Dummie de Mummie’, bezoekt vrijdagmiddag 12 mei de Bibliotheek IJsselstein voor een theatervoorstelling. In een kleine voorstelling met Tosca en een muzikant vol grappen, grollen en liedjes laat Tosca haar personages opdraven. Dit muzikale feestje vanaf 14.30 uur is speciaal bestemd voor kinderen tussen 8 en 11 jaar. Gratis kaartjes zijn te reserveren via de website van de bibliotheek.


Regentonnen en sedum met korting voor inwoners Lopik

lopik • Stichting Duurzaam Lopikerwaard heeft een subsidie ontvangen van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Daarom kunnen nu ook de inwoners van alle kernen van de gemeente Lopik bij Intratuin Benschop terecht om met 30% korting een regenton of sedumcassettes aan te schaffen. Een regenton in de tuin vermindert de hoeveelheid water die bij hevige regenval in de riolering terechtkomt en spaart water in tijden van droogte. De Sedum-vetplantjes op uitbouw of schuur dragen eveneens bij aan het opvangen van regenwater en vormen daarbij een oase voor insecten. Belangstellenden kunnen bij het Klimaatplein in Intratuin een voucher met het wapen van de gemeente Lopik pakken en invullen. De korting wordt bij de klantenservice verrekend. Zie voor meer informatie de website duurzaamlopikerwaard.nl.


Meimaand Mariamaand

montfoort • In de katholieke geloofstraditie is de meimaand Mariamaand. De geloofsgemeenschap Johannes de Doper in Montfoort heeft daarom in de kerk aan het Pastoor Spaanplein een tentoonstelling ingericht rond de naam en het verhaal van Maria. De bijdragen zijn na een oproep afkomstig van mensen die hun band met Maria met anderen graag willen delen.