• Alle kinderen zijn welkom in de nieuwe speeltuin op de Driesprong in Linschoten.
• Alle kinderen zijn welkom in de nieuwe speeltuin op de Driesprong in Linschoten. Foto: Elvira Schenk

Alles leuk in vernieuwde speeltuin Linschoten

Nieuws

LINSCHOTEN • Op de Driesprong in Linschoten is de oude speeltuin vervangen door een nieuw en fris ontwerp. De speeltuin en speeltoestellen zijn goed bereikbaar voor kinderen met een beperking. Wethouder AnneMarie van de Poll opende de geheel vernieuwde speeltuin met een aantal kinderen.

De gemeente heeft in 2021 een beheer- en uitvoerplan ‘Spelen’ laten opstellen voor de periode 2021-2030. Hierin staat hoe de gemeente de speelplekken in Montfoort en Linschoten gaat onderhouden en verbeteren. Met als doel: “ieder kind moet mee kunnen doen.” Er zijn speelplekken die compleet vernieuwd gaan worden en anderen hoeven alleen opgeknapt te worden. De speeltuin op de Driesprong is 1 van de 20 speeltuinen in de gemeente Montfoort die op deze lijst staan. Op de Driesprong is samen met 30 omwonenden gekeken waar behoefte aan is en wat voor alle kinderen leuk is. 

Een buurtbewoonster vertelt. “We zijn gevraagd om te kiezen uit twee ontwerpen. De strook met groen naast de speeltuin is met subsidie door enkele bewoners aangelegd. De toestellen waren behoorlijk verouderd. Mijn man woont hier al 40 jaar en toen stond de wip er al. We zijn erg blij met het nieuwe klimtoestel, de schommel, de wip en het extra zitbankje.”

Tijdens de opening wordt er al volop gespeeld door de aanwezige kinderen. Als antwoord op de vraag wat nu het allerleukst is, antwoord een meisje: “Ik denk dat ik de glijbaan het allerleukst vind. Of toch niet… Misschien wel de schommel? Ik weet het eigenlijk niet, ik kan niet kiezen, alles is leuk!”