Afbeelding

Montfoort SV’19 slaat toe in blessuretijd en ander voetbal in de regio

Sport

MONTFOORT • Montfoort SV’19 won met 2-1 van laagvlieger HBOK uit Zunderdorp (Amsterdam-Noord), die aan de leiding ging in de derde periode. Het goede spel van de gasten resulteerde voor rust in een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kwam de thuisclub sterk terug. Thomas Koense werd de ruimte ingestuurd en scoorde de gelijkmaker. HBOK wilde van geen wijken weten. Mike van Oostrom, die tobt met een onwillige knie werd als pinch hitter ingezet. Hij slaagde erin de winnende treffer tegen de touwen te koppen. Montfoort SV’19 blijft dankzij deze driepunter in het spoor van koploper BOL, dat in Gouda van Olympia won.

Lopik staat weer in de gevarenzone
SV Lopik verloor met 2-0 van JSV Nieuwegein, dat zich zo goed als veilig speelde. De Lopikenaren, die de 4-0 zege op Elinkwijk van vorige week geen goed gevolg konden geven, waren dat ook van plan, maar speelden een matige wedstrijd. “We kregen snel twee goals tegen en liepen de rest van de wedstrijd achter de feiten aan,” aldus SV Lopik-trainer Marc Imandt. “Ook na rust konden we geen potten breken. Toch hebben we ons lot in eigen hand. De laatste drie duels spelen we tegen de directe concurrenten Brederodes, DVSU en Vriendenschaar. Winst is noodzakelijk om van de vijf onderste plekken weg te blijven. We weten wat ons te doen staat.”

Terechte zege VVIJ
VVIJ won in Culemborg met 1-2 van Vriendenschaar en blijft meedoen in de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. De IJsselsteinse zaterdagderdeklasser was de bovenliggende partij, maar opnieuw brak het missen van scorend vermogen het elftal van Mo Touh (bijna) op. “We slaagden er niet in de openingsgoal te forceren,” vertelde Touh na afloop. “En dan kwamen we nog met 1-0 achter op en denk je: hier gaan we weer. Het is frustrerend als je de betere partij bent. In de tweede helft zag ik het zelfvertrouwen groeien. Jesse Vermeulen bracht ons verdiend langszij. Onze jacht op de winnende treffer werd beloond. Ayman Hafid krulde in de slotfase de bal in de verre hoek.”

Linschoten doet goede zaken
Linschoten versloeg Stolwijk in de uitwedstrijd met 1-3 en doet nog volop mee in de strijd om de vierde plaats, die mogelijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie. De thuisclub streed voor een van zijn laatste kansen om directe degradatie te voorkomen. De Linschotense doelman Erik Nell was volgens Stolwijk-trainer Marco Lange een sta-in-de-weg voor een Stolkse openingstreffer. Vincent van Eijk zag wel kans te scoren voor het elftal van Pieter Ooms. In de tweede helft was verdubbelde Nick de Kort op aangeven van Daan Rozenboom de score. Met zijn tweede treffer stelde De Kort de zege veilig.