Afbeelding
Foto: Bibliotheek Lek & IJssel

Bibliotheek Lek & IJssel en gemeenten Houten, Vijfheerenlanden en IJsselstein ondertekenen regionale samenwerkingsovereenkomst

Nieuws

IJSSELSTEIN • Maandag 24 april kwamen wethouders van de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden en directeur-bestuurder Gert Staal van de Bibliotheek Lek & IJssel bij elkaar in het oude stadhuis in Vianen. Daar ondertekenden zij de regionale samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst legt de onderlinge afspraken tussen de gemeenten en de Bibliotheek voor de komende 6 jaar vast. Dit betekent dat de betrokken partijen zich samen formeel verbinden aan een optimale dienstverlening van de Bibliotheek aan de ca. 140.000 inwoners van de drie gemeenten voor de periode 2023-2028. 

De Bibliotheek Lek & IJssel is een regiobibliotheek met vestigingen in de gemeenten Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden. “Ik ben heel blij dat we de handen ineenslaan om aan de inwoners een zo goed mogelijke dienstverlening te kunnen blijven bieden. De Bibliotheek breidt de laatste jaren haar aanbod steeds meer uit. Naast de algemeen bekende bibliotheekdiensten, zoals uitleningen van de collectie, is het aanbod ook gericht op leesbevordering bij jeugd en taalhulp en digitale zelfredzaamheid voor volwassenen. Uiteraard hebben we in iedere gemeente een eigen pakket van diensten die aansluiten op de lokale behoefte,” zegt Gert Staal. 

Ook de wethouders van de verschillende gemeentes zijn tevreden met de afspraken die nu voor de langere termijn zijn vastgelegd in de overeenkomst. “Het is een mijlpaal in de onderlinge samenwerking,” zegt wethouder Eveline Schell van IJsselstein. Ook wethouder Kees Bel van Vijfheerenlanden is tevreden: “Ik ben trots dat we dit regionaal hebben bereikt.” Wethouder Ria Frowijn van Houten sluit af met: “Ik ben vooral verheugd dat het de continuïteit van de geboden dienstverlening bevordert voor de inwoners van onze gemeenten.”