donderdag 6 april

Grieks 4 -gangenmenu
17:30 Cabauw, In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42
Grieks 4 gangen-menu met Griekse achtergrondmuziek. Eten vanaf 18.15 uur. Kosten: 18,50 euro, exclusief drankjes. Griekse kippensoep met citroen, spinazietaartje, spies van varkenshaas met pitabroodje en wedges, tzatziki en boerensalade, ijs met baklava. Aanmelden kon tot maandag 3 april Telefoon: Paulien, tel. 06-25506182 of Léon, tel. 06-20658149. Email: info@inhetwittepaard.nl.

Passie-Paaszangdienst
19:30 Lopik, Hervormde Kerk
Passie-Paaszangdienst in de Hervormde Kerk in Lopik. Met als thema: 'Het kruis, nieuw leven en hoop voor ons'. Met Kinderkoor de Morgenster, Klein koor Hosanna en Chr. Gemengd koor Scheppingsgave. Piano: Reijco Roseboom. Orgel: Willem van Beek. Violiste: Jojanneke Louwen. Meditatie: Ds. A.J. Sonneveld. Kerk open om 19.00 uur.

Schuif aan bij The Passion
20:00-22:30 IJsselstein, basisschool De Brug, Heemradenlaan 42
Met vrienden en gelijkgestemde belangstellenden samen kijken naar de uitzending van The Passion, het verhaal van Pasen in een muzikaal, modern jasje. Daarna napraten. Voor wat drinken en lekkers wordt gezorgd. Informatie: info@geloofinijsselstein.nl. Welkom vanaf 20.00 uur.

René Mioch: Films & Sterren
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Aan de hand van persoonlijke anekdotes geeft René Mioch een kijkje in de wereld van Glitter & Glamour vol entertainment en humor. Bijzondere fragmenten van gesprekken met onder anderen Bette Davis, Steven Spielberg, Julia Roberts, George Clooney, Meryl Streep, Johnny Depp en Brad Pitt. Prijs: 22,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

vrijdag 7 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7
Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

BoekStart Voorleespret
10:00-10:45 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Een gezellig moment samen bezig zijn voor volwassene en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Het thema deze keer is ‘ver weg en dichtbij’. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Ik wil de maan’. Ook sluit deze keer de GGD aan, zodat ouders vragen kunnen stellen.

Passionkruis op de Overtoom
13:00-19:00 IJsselstein, Overtoom
Het Passionkruis, bekend van de jaarlijkse uitzending van de Passion op tv, staat op de Overtoom tijdens de markttijden. Er is de mogelijkheid om een kaarsje te branden op deze Goede Vrijdag of een kaart naar iemand te sturen. Mensen van de gezamenlijke kerken (IKO) staan bij het kruis voor een luisterend oor.

Eierenkaarten (klaverjassen)
20:00 Montfoort, Wispelhuis, Nieuwe weg 2
Klaverjassen in de vorm van eierkaarten. Iedereen begint met zes eieren. Verlies kost een ei, winst levert een ei op van de tegenpartij. Eventueel extra eieren te koop als ze op zijn. Drie bomen met mogelijkheid mee te spelen met de verloting. Kosten 5 euro inclusief kopje koffie en zes eieren. Aanmelden bij Edith, telefoon 06-20145735.

Two of Us: Lennon & McCartney Acoustic
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Met muzikale en tweestemmige precisie weerspiegelen Jop Wijlacker en Dennis Kolen de symbiose van het grootste en meest succesvolle schrijversduo aller tijden: John Lennon en Paul McCartney. Met sfeervolle beelden, spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen. Prijs: 22,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

zaterdag 8 april

Knijperploeg IJsselveld-Oost
09:45 IJsselstein, vanaf Kameraplein 73
Gezamenlijk zwerfvuil opruimen in de wijk IJsselveld-Oost met de knijperploeg. Vanaf 9.45 uur eerst koffie of thee. Het is niet alleen nuttig want een opgeruimde wijk geeft ook een opgeruimd gevoel, maar ook gezellig.

Lezing Bommenwerpercrash 1943
10:30-12:00 Linschoten, Dorpshuis De Vaart, Burgemeester De Geusplein
Themaochtend Vereniging Oud Linschoten over de bommenwerpercrash op 29 juni 1943. Wie waren de inzittenden, wat ging er aan de crash vooraf. Te gast zijn Kees Bazuine van het Investigation Team Memorials Montfoort en Jan Kaarsgaren van het WO2 Basisschool Onderwijsprogramma. Gratis toegang. Informatie: www.oud-linschoten.nl

Opruimactie No Plastic Runner
11:30-14:00 IJsselstein, vanaf Jumbo, De Biezen 11
Iedereen kan weer meedoen met een opruimactie georganiseerd door de No Plastic Runner om IJsselstein van zoveel mogelijk zwerfvuil te ontdoen. Melden om 11.30 uur bij Jumbo Ruben Metselaar aan De Biezen 11. Voor materialen, hapjes en drankjes en gezelligheid wordt gezorgd.

Mrs. Einstein: 'Country for Dummies'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
In een land vol cowboys, goudzoekers, pelsjagers en ontdekkingsreizigers zoeken de vier zangeressen van Mrs. Einstein naar avontuur. Gewapend met hun meerstemmigheid, bijzondere arrangementen en talent voor krankzinnige situaties geven ze een politiek incorrecte cursus tot cowboy. Prijs: 24 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

Concert Gerald Troost in 't Kruispunt
20:00 IJsselstein, 't Kruispunt, Touwlaan 36
In combinatie met het Passionkruis, vanaf 13.00 uur op de Overtoom in IJsselstein, concert met Gerald Troost, georganiseerd door de samenwerkende kerken in IJsselstein (IKO). Wekelijks verzorgt Troost optredens met een voltallige begeleidingsband of in een kleinere setting om mensen te wijzen op de hoop die voor hen ligt. De kaarten zijn te bestellen via https://ap.lc/IJCTT.hen

zondag 9 april

Paasjubel op begraafplaats Eiteren
08:00-08:30 IJsselstein, begraafplaats Eiteren
Jaarlijkse Paasjubel-bijeenkomst op eerste paasdag, georganiseerd door het Inter Kerkelijk Overleg (IKO), met deelname van Protestantse gemeente, Geloofsgemeenschap Heilige Nicolaas, Geloof in IJsselstein en Hervormde Gemeente. Paasliederen uit de traditie van de verschillende kerken, afgewisseld door enkele schriftlezingen. Bij slecht weer in kerkelijk centrum 't Kruispunt, Touwlaan 36. Na afloop koffie en thee in 't Kruispunt.

dinsdag 11 april

KBO wandelochtend
10:30 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3
Wandelen met de KBO op iedere dinsdagmorgen om een frisse neus te halen. Vertrek om exact 10.30 uur. Onderweg of na afloop koffie drinken voor eigen rekening. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

KBO Muzikale Notenmix
13:30-15:00 IJsselstein, Zenderstein, Waalsingel 15
KBO Muzikale Notenmix deze keer op een andere locatie. Thema: Vrouwelijke Componisten in de Klassieke Muziek. Entree 4 euro, exclusief koffie of thee. Informatie: communicatiekbo@kpnmail.nl of telefoon 06-81128901. Aanmelding vooraf is niet nodig. Ook voor niet-leden van de KBO.

Ontmoeting zonder moeten
19:30-21:00 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Start  groep 'Ontmoeten zonder moeten', een lotgenotencontact voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie op jonge leeftijd. Ruimte om kennis te maken, en behoeften in kaart te brengen. Met Lies Orthmann, gespecialiseerd casemanager mobiel geriatrisch team. Initiatief van AxionContinu. Deelname gratis, net als koffie/thee. Aanmelden is niet nodig.

woensdag 12 april

Oudercafé IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
Gezellig samenkomen in een ongedwongen sfeer om met elkaar te praten over het ouderschap en alle mooie momenten maar ook uitdagingen die daarbij horen. Over borstvoeding, kunstvoeding, slapen, onrust, dragen en de ontwikkeling van je kind. Koffie en thee staan klaar. Toegang gratis. Elke tweede woensdag van de maand.

Eetsaam IJsselstein
17:30 IJsselstein, De Weiderij, Prins Bernhardlaan 22
Eetsaam IJsselstein biedt mensen met een kleine beurs of die graag eens samen met anderen eten een maaltijd aan. Voortaan in de Weiderij. Kosten zijn 2 euro. Opgeven via email EetsaamIJsselstein@gmail.com of via 06-16138947. Initiatief van het IKO, de gezamenlijke kerken in IJsselstein.

Gerlof Meijer: Strafrecht? Levensecht!
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Gerlof Meijer, strafrechter sinds 1993, besloot een aantal jaren geleden om Nederland te informeren over zijn vak. Dit seizoen presenteert hij een nieuwe versie van het theatercollege Strafrecht? Levensecht! Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Prijs: 18 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

donderdag 13 april

Nathalie Baartman: 'Snak'
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Nathalie Baartman met haar achtste cabaretvoorstelling: ''Ja, ik heb gesnakt. Op handen en voeten door het gras. Een glas, een traan, een land gevuld met lach en zacht.'' Prijs: 19 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl

vrijdag 14 april

Kwibus speelt Kruistocht in Spijkerbroek
19:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Veertig spelers van Kwibus spelen de musical Kruistocht in Spijkerbroek, gebaseerd op het bekroonde boek van Thea Beckman. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Waarin de 16-jarige Dolf per ongeluk in een tijdmachine terecht komt en met zijn moderne denkbeelden plotseling in een kinderkruistocht naar Jeruzalem staat. Kaartjes kosten 15 euro. Voor bestellen, informatie en overige speeldata: www.theaterpantalone.nl.

The 70's Unplugged
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3De mooiste popsongs uit de seventies over weggaan en thuiskomen, over dromen, illusies en desillusies. The 70’s Unplugged vertolkt de liedjes op z’n eigen ambachtelijke en doorleefde manier. Van Eagles tot Fleetwood Mac, van James Taylor tot John Denver, van Joni Mitchell tot Linda Ronstadt en vele anderen. Prijs: 22,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

zaterdag 15 april

Rommelmarkt Hervormde Kerk van Lopik
09:30-14:00 Lopik, achter de Hervormde Kerk, Dorpstraat 34
Onder meer de bekende categorieën elektra, gereedschap, brocante en de ruim gesorteerde boekenkraam. Daarnaast zijn er diverse raadspellen en een rad van fortuin. Tevens verkoop oliebollen en vruchtencakes van Bakker Schep, vers fruit en andere lekkernijen.

Cabauwse Rommelmarkt
10:00 Cabauw, parkeerterrein In 't Witte Paard
Jaarlijkse Cabauwse Rommelmarkt zoals altijd op het parkeerterrein van 'In 't Witte Paard'. De markt start om 10.00 uur. Rond de middag is het Cabauws Weteringkoor van de partij om hun steentje bij te dragen aan een hopelijk mooie opbrengst, geheel bestemd voor het onderhoud van de Heilige Jacobuskerk te Cabauw.

Meehelpen in bijenstal Linschoten Natuurlijk
13:00-14:00 Linschoten, Ecopark, Weidepad
Meewerken met de imkers van Linschoten Natuurlijk bij het verzorgen van de bijen in de bijenstal. Voor een imkerpak en handschoenen wordt gezorgd. Ook 13 mei,10 juni, 8 juli, 2 september.

Jaaruitvoering Ons Genoegen
19:30 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Muziekvereniging Ons Genoegen uit Montfoort geeft haar jaaruitvoering. Het orkest, de slagwerkgroep en het leerlingenorkest brengen een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen met een gezamenlijk afsluiting. Zaal open: 19.00 uur. De entree is gratis.

Kwibus speelt Kruistocht in Spijkerbroek
19:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Veertig spelers van Kwibus spelen de musical Kruistocht in Spijkerbroek, gebaseerd op het bekroonde boek van Thea Beckman. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Waarin de 16-jarige Dolf per ongeluk in een tijdmachine terecht komt en met zijn moderne denkbeelden plotseling in een kinderkruistocht naar Jeruzalem staat. Kaartjes kosten 15 euro. Voor bestellen, informatie en overige speeldata www.theaterpantalone.nl.

Piepschuim: Buiten de lijntjes
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Met 'Buiten de lijntjes' brengen de mannen van Piepschuim een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar. Een kolkende mix van keiharde feiten over slappe knieën, met troostende liederen om van te huilen van het lachen, met een sprankje hoop. Prijs: 19 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

Dansavond The White Horse Dancers
20:00-01:00 Cabauw, In ’t Witte Paard, CabauwsekadeVrije dansavond The White Horse Dancers in In 't Witte Paard. Deur open vanaf 19.45 uur. Entree voor niet-leden 6 euro per persoon; leden 2 euro.

Lenteconcert vrouwenkoor Ludiek
20:00-22;30 Linschoten, 't Kruispunt, Nieuwe Zandweg 16 Lenteconcert door vrouwenkoor Ludiek met intermezzo’s door koperkwintet Linfano en vocaal solisten Sjoerd Brouwer en Caroline Vermeulen. Liederen met uiteenlopende thema’s, in verschillende talen, zowel a capella, als onder pianobebegeleiding. Tijden: inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, afronding 22.30 uur. Toegangsprijs 10 euro, inclusief kop welkomstkoffie. Kaarten online te bestellen via www.vrouwenkoorludiek.nl of te koop bij de Wereldwinkel Linschoten, Jacob Barneveldstraat 24B, Linschoten.

zondag 16 april

Messa Di Gloria van Puccini
11:00 IJsselstein, St. Nicolaasbasiliek, Sint Nicolaasstraat 12Projectkoor Dolce Musica uit Barneveld zingt Messa Di Gloria van Puccini in de eucharistieviering in de Sint Nicolaas Basiliek in IJsselstein. Dolce Musica heeft als missie elk jaar een nieuwe 4-stemmige Latijnse Messa te laten klinken, eerder van Mozart, Schubert, Charpentier, Haydn en Dvorák, steeds met een orkestensemble. Toegang: collecte bij de uitgang.

Tamara Tol: 'De mooiste liedjes...'
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Zangeres Tamara Tol, geboren en getogen Volendamse, en haar live band nemen het publiek mee op een muzikale reis terug in de tijd met de mooiste liedjes uit vervlogen om dat veilige gevoel van vroeger te herbeleven. Van Benny Neyman en Rob de Nijs tot Lenny Kuhr, Conny Vandenbos en Willeke Alberti. Prijs: 23,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

Kwibus speelt Kruistocht in Spijkerbroek
15:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Veertig spelers van Kwibus spelen de musical Kruistocht in Spijkerbroek, gebaseerd op het bekroonde boek van Thea Beckman. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Waarin de 16-jarige Dolf per ongeluk in een tijdmachine terecht komt en met zijn moderne denkbeelden plotseling in een kinderkruistocht naar Jeruzalem staat. Kaartjes kosten 15 euro. Voor bestellen, informatie en overige speeldata www.theaterpantalone.nl.

Britta Maria zingt Aznavour
15:00-17:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev en percussionist Simone Sou zingen en spelen de chansons van Charles Aznavour, de man die Frankrijk en de hele wereld veroverde met zijn liedjes en stem. Van La Bohe`me, Hier Encore naar Etre en She. Ook vertellen zij over zijn leven. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

dinsdag 18 april

KBO wandelochtend
10:30 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Wandelen met de KBO op iedere dinsdagmorgen om een frisse neus te halen. Vertrekom exact 10.30 uur. Onderweg of na afloop koffie drinken voor eigen rekening. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

Thema-avond voor boeren over uitkoop
19:30-22:00 Woerden, De Willemshoeve, Utrechtsestraatweg 32De Koning & Witzier en AenS advocaten organiseren een thema-avond voor boeren. Er wordt op praktische wijze inzicht gegeven in de verschillen tussen de stoppersregeling en onteigening. Tevens zal melkveehouder Harold Liebeton zijn ervaring met een uitkoop door de provincie delen. Informatie en aanmelden: www.agraaf.nl/evenement/686041-thema-avond-onteigening-biedt-perspectief-woerden/

Patrick Nederkoorn: Hoogtij
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3In Hoogtij vraagt cabaretier Patrick zich af of wij Nederlanders het wel ‘schaffen’. Hoe houden we droge voeten? Moeten we onze poldergrond ooit verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, grenzen, dijken, verhuizen en Frau Antje. Prijs: 19,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

donderdag 20 april

Peter Lusse: Eddie voor het leven
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3Dertig jaar geleden speelde Peter Lusse de rol van Eddie in de TV-serie Vrienden voor het leven. Nog steeds is hij voor veel mensen “Eddeped”. Een voorstelling over hoe het allemaal begon, hoe het er aan toe ging en wat er daarna gebeurde. Een uitgebreide kijk in de keuken van Vrienden, en ook in de keuken van Peter zelf met conférences en liedjes Prijs: 19 euro. Informatie en kaarten via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 21 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

Kwibus speelt Kruistocht in Spijkerbroek
19:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Veertig spelers van Kwibus spelen de musical Kruistocht in Spijkerbroek, gebaseerd op het bekroonde boek van Thea Beckman. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Waarin de 16-jarige Dolf per ongeluk in een tijdmachine terecht komt en met zijn moderne denkbeelden plotseling in een kinderkruistocht naar Jeruzalem staat. Kaartjes kosten 15 euro. Voor bestellen, informatie en overige speeldata www.theaterpantalone.nl.

zaterdag 22 april

Indisch theater 'Oostwaarts'
14:00-16:00 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342'Oostwaarts' speelt een theatervoorstelling van theatermaker, schrijfster en zangeres Esmay Usmany, derde Indische generatie. Over het hart van je afkomst onderzoeken en het afpellen van je geschiedenis. Haar grootouders verlieten Nederlands-Indië vanwege de oorlog. Repatrianten werden ze genoemd. Eenmaal in Nederland, bleven delen van hun ziel achter op de rijstvelden. Toegang: 10 euro, inclusief drankje en spekkoek (contante betaling). Inloop vanaf 13.30 uur. Na de voorstelling interactieve uitwisseling met Esmay, Pelita en de gasten. Aanmelden is gewenst via mail s.hiert@pelita.nl

'Rechtszaak met een bijsmaak'
14:30 en 20:00 Linschoten, Dorpshuis De VaartToneelvereniging Jan Claussen speelt een vrolijke komedie over rechter Flamminga die een gewone zittingsdag ziet veranderen in een dag vol bijzondere gedaagden. Rechter Flamminga moet alle zeilen bijzetten, zeker als zich een bijzondere bezoeker aandient. Middagvoorstelling: 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur. Avondvoorstelling: 20.00 uur, zaal open op 19.30 uur. Kaarten 11 euro, verkrijgbaar in Dorpshuis De Vaart.

Kwibus speelt Kruistocht in Spijkerbroek
19:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Veertig spelers van Kwibus spelen de musical Kruistocht in Spijkerbroek, gebaseerd op het bekroonde boek van Thea Beckman. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Waarin de 16-jarige Dolf per ongeluk in een tijdmachine terecht komt en met zijn moderne denkbeelden plotseling in een kinderkruistocht naar Jeruzalem staat. Kaartjes kosten 15 euro. Voor bestellen, informatie en overige speeldata www.theaterpantalone.nl.

‘Nooit Meer Eenzaam’
20:00-23:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Nooit Meer Eenzaam is een Utrechts koor met een breed Nederlandstalig repertoire. Het koor kan het publiek in elke gewenste stemming brengen, een gevoelige snaar raken, of juist de sfeer erin brengen met echte onvervalste smartlappen om vervolgens weer over te schakelen op songfestivalklassiekers. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

'Rechtszaak met een bijsmaak'
14:30 en 20:00 Linschoten, Dorpshuis De VaartToneelvereniging Jan Claussen speelt een vrolijke komedie over rechter Flamminga die een gewone zittingsdag ziet veranderen in een dag vol bijzondere gedaagden. Rechter Flamminga moet alle zeilen bijzetten, zeker als zich een bijzondere bezoeker aandient. Middagvoorstelling: 14.30 uur, zaal open om 14.00 uur. Avondvoorstelling: 20.00 uur, zaal open op 19.30 uur. Kaarten 11 euro, verkrijgbaar in Dorpshuis De Vaart.

zondag 23 april

Kwibus speelt Kruistocht in Spijkerbroek
15:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5Veertig spelers van Kwibus spelen de musical Kruistocht in Spijkerbroek, gebaseerd op het bekroonde boek van Thea Beckman. Voor iedereen vanaf 8 jaar. Waarin de 16-jarige Dolf per ongeluk in een tijdmachine terecht komt en met zijn moderne denkbeelden plotseling in een kinderkruistocht naar Jeruzalem staat. Kaartjes kosten 15 euro. Voor bestellen, informatie en overige speeldata www.theaterpantalone.nl.

dinsdag 25 april

KBO wandelochtend
10:30 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Wandelen met de KBO op iedere dinsdagmorgen om een frisse neus te halen. Vertrekom exact 10.30 uur. Onderweg of na afloop koffie drinken voor eigen rekening. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

woensdag 26 april

Instapcursus Kanovaren 2023 bij Kanovereniging de IJsselstreek.
De kanocursus beslaat 6 dagdelen. zondagmiddag 19 maart in het Zwembad Merwestein woensdagavond 26 april, 3, 10, 24 en 31 mei op de Hollandsche IJsselVoor kano, peddel e.d. wordt gezorgd.Kosten € 75 incl. lidmaatschap Kanoclub de IJsselstreek tot eind 2023.

vrijdag 28 april

Digi-inloop Bibliotheek IJsselstein
10:00-12:00 uur IJsselstein, Bibliotheek IJsselstein, Overtoom 7Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke vrijdagochtend.

zaterdag 29 april

Koppeltoernooi klaverjassen
13:30 Cabauw, Café In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42Het winnende koppel wint minimaal een geldprijs van 150 euro. Er is ook een 2e en 3e prijs. Vier bomen, waarvan er 1 afgeschreven mag worden. Op zijn Rotterdams. Tevens verloting met leuke prijzen. Inschrijven via tel. 06-20658149 of 06-53167071. Inschrijfgeld per koppel 20 euro.

dinsdag 2 mei

KBO wandelochtend
10:30 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Wandelen met de KBO op iedere dinsdagmorgen om een frisse neus te halen. Vertrekom exact 10.30 uur. Onderweg of na afloop koffie drinken voor eigen rekening. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

zaterdag 6 mei

Middagje IJsselstein Half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2 Door Stadsorganist van IJsselstein Gerrit Christiaan de Gier en Ellen Metaal, dwarsfluit. Toegang vrij; collecte.

dinsdag 9 mei

Zonnebloem Bingo
14:00-16:00 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Weer een gezellige Zonnebloem Bingo van de afdeling IJsselstein met leuke prijzen in de grote zaal van de Oase, De zaal is open vanaf 13:45 uur. Ook daggasten welkom. Eigen bijdrage: 7 euro voor Zonnebloem gasten, 6 euro voor gasten met U-pas, 10 euro voor daggasten. Inclusief koffie/thee bij ontvangst en een drankje met versnapering in de pauze. Aanmelding tot 7 mei: c.vandelangenberg@xs4all.nl of 06-21976882.

woensdag 10 mei

Oudercafé IJsselstein
10:00-11:30 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342Het Oudercafé in IJsselstein is weer van start. Gezellig samenkomen in een ongedwongen sfeer om met elkaar te praten over het ouderschap en alle mooie momenten maar ook uitdagingen die daarbij horen. Over borstvoeding, kunstvoeding, slapen, onrust, dragen en de ontwikkeling van je kind. Koffie en thee staan klaar. Toegang gratis. Elke tweede woensdag van de maand.

zaterdag 13 mei

Meehelpen in bijenstal Linschoten Natuurlijk
13:00-14:00 Linschoten, Ecopark, WeidepadMeewerken met de imkers van Linschoten Natuurlijk bij het verzorgen van de bijen in de bijenstal. Voor een imkerpak en handschoenen wordt gezorgd. Ook 10 juni, 8 juli, 2 september.

Brothers of Mercy
20:00-23:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4De band Brothers of Mercy bestaat uit muzikanten met een passie voor de alternatieve muziek uit de jaren ’80. De mannen hebben hun sporen verdiend als muzikant bij Enge Buren, Stream of Passion en Het Hart. Alle alternatieve 80’s klassiekers komen voorbij. Ze waren ook te zien op festivals als Oerol en de Vierdaagse feesten in Nijmegen. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

woensdag 17 mei

Door de pophistorie met de BMM Band
21:00-01:00 Montfoort, St. Joseph, Heiliglevenstraat 4Een muzikale reis door de pophistorie met de BMM Band op de woensdagavond voor Hemelvaartsdag. Nummers van Chuck Berry tot de Beatles, van Cuby tot Coldplay, Pink Floyd tot Creedence, Simply Red tot REM. Zaal open 20.30 uur. Entree: 12,50 euro; voorverkoop 10 euro via mail info@bmmband.nl, of af te halen bij Bouwmaterialen Montfoort BV, Mastwijkerdijk 102a, Montfoort. Zie ook website www.bmmband.nl.

zaterdag 20 mei

Rommelmarkt in Ameide
Een klassieker op de zaterdag na hemelvaart: de rommelmarkt van Ameide. Deze grote rommelmarkt met meer dan 100 kramen biedt alle ingrediënten voor een gezellig dagje uit. Of u er nu op uit gaat om mooie spullen te scoren of komt genieten van de gezelligheid onder het genot van een lekker bakje koffie of een goede lunch, het kan allemaal! De rommelmarkt vindt plaats op zaterdag 20 mei in het centrum van Ameide (Kerkstraat, Molenstraat & Hogewaard). Verkrijgbaar zijn onder meer antiek, curiosa, spelletjes, boeken, kleding, witgoed en meubels, allemaal perfect gesorteerd. Boeken, fietsen, groot huishoudelijk en woonartikelen zijn uitgestald in en rondom de Rommelmarktschuur aan de Hogewaard 2.