SV Lopik in slotfase naast streekgenoot IJFC

lopik/ijsselstein • De streekderby tussen SV Lopik en het IJsselsteinse IJFC is geëindigd in 1-1. IJFC opende de score na rust, maar liet zich op het Lopikse veld in de laatste minuut toch nog verrassen door de gelijkmaker toe te staan in een spannende, maar niet al te beste wedstrijd.

Beide ploegen hadden voor rust de organisatie goed op orde, waardoor er weinig kansen ontstonden op het moeilijk te bespelen veld. Pas na een half uur spelen kreeg de thuisclub de kans om de score te openen. Thijs Beekhuizen dook plotseling op voor IJFC-keeper Rowdy Janssen. De IJsselsteinse sluitpost kwam door slim wachten als winnaar uit de strijd. Ruben van Rooijen had aan de andere kant pech, dat zijn inzet net naast ging.

In de tweede helft kwamen de gasten op voorsprong. Na een slim genomen vrije trap scoorde Ruben van Rooijen de openingstreffer door de bal direct vanuit de lucht in het doel te schieten.  ''Dat was jammer, want ik vond ons de bovenliggende partij,” zei Lopik-trainer Mark Imandt. ''We bleven goed druk zetten. In de eindfase schoof ik een verdediger door. David Scheffer heerste op het middenveld en rechtsachter Rick den Hoed kwam een aantal malen goed door. Invaller Kevin Thie bracht ons verdiend langszij.”

Een kwartier eerder dacht IJFC overigens de buit binnen te hebben. Youri van Zwieten gaf een slimme steekbal op Vincent Griffoen, die alleen op Twan Schimmel afging en scoorde. Hij werd echter op advies van de Lopikse grensrechter voor buitenspel afgevlagd. Ten onrechte volgens het teleurgestelde IJFC, dat na de puntendeling op de tweede plaats staat, maar de hete adem van vier ploegen in de nek voelt. Lopik staat op doelsaldo op de veilige achtste plaats. Het is de plek waar de vijf ploegen onder de Lopikenaren ook op azen.