• Het IJsselsteins ZeemansKoor.
• Het IJsselsteins ZeemansKoor. Foto: IJsselsteins ZeemansKoor

Plezier bij IJsselsteins Zeemanskoor

ijsselstein • Bij het IJsselsteins ZeemansKoor is de gezelligheid net zo belangrijk als het samen kunnen zingen. “We hebben al meer dan 15 jaar veel plezier op en naast het podium”, lacht voorzitter Andries Siderius.

Het zeemanskoor zingt over alles wat met de zee te maken heeft. "Van ‘Meisje, ik ben een zeeman’ tot ‘Island in the sun’ van Harry Belafonte. En het repertoire breidt nog steeds uit, zoals met 'Sailing Home' van Piet Veerman.”
Naast de wekelijkse repetities staan er ook regelmatig optredens op het programma. “Onlangs hebben we opgetreden in woonzorgcentrum Ewoud. Dat was geweldig. In de weekenden zijn er minder activiteiten voor de bewoners. Dus toen wij op zaterdagmiddag langs kwamen, werden we met open armen ontvangen. Daar genieten wij zelf ook ontzettend van”, vertelt coördinator optredens Wim Boere.

Ook de komende tijd is de agenda gevuld. Op 13 mei doet het koor mee aan het Fulco’s Vocaal Festival. Dit jaarlijks terugkerende festival in IJsselstein heeft inmiddels een vaste plaats gekregen op de kalender van het zeemanskoor. Maar ook buiten IJsselstein laat het koor zich horen. Op de Rotterdam Havendagen bijvoorbeeld of met de uitwisselingen met zusterstad Herentals. 

Samen zingen

De kern van het IJsselsteins Zeemanskoor blijft vooral het samen zingen. “We hebben een band met elkaar. Zo hebben we onlangs gezongen bij het afscheid van een overleden koorlid. Dat hoort er ook bij en is erg mooi om te doen”, vertelt Boere. 

“Het sociale aspect is heel belangrijk. Voor onszelf, maar ook voor onze partners. Dat is onze trouwe fanclub. Maar we gaan ook voor kwaliteit. Daarom zijn we op dit moment hard op zoek naar muzikanten. Koorleden zijn ook altijd welkom. Maar ook de muzikale omlijsting moet goed zijn. Dus we willen maar wat graag accordeonisten en keyboardspelers verwelkomen. Het wordt weer tijd voor wat vers bloed”, vult Siderius aan.

Meer informatie over het koor is terug te vinden op de site ijsselsteinszeemanskoor.nl.