Afbeelding
Foto: Robbert Thoen

Volleybalsters Vives schrijven geschiedenis met kampioenstitel

Sport

IJSSELSTEIN • VIVES Dames 1 heeft de titel in de Tweede Divisie C veroverd. De IJsselsteiners behaalden het kampioenschap door naaste concurrentie Sovoco uit Soest in een spannende wedstrijd met 3-1 te verslaan. Hierdoor is VIVES niet meer te achterhalen door de concurrentie. 

Voor aanvang was het verschil tussen koploper VIVES en nummer twee Sovoco zeven punten. Beide teams hadden twintig wedstrijden gespeeld en nog twee duels op het programma staan. En daarnaast had nummer drie, PDK Huizen, punten laten liggen waardoor VIVES genoeg had aan twee gewonnen sets om het kampioenschap veilig te stellen

Vol goede moed en gezonde spanning gingen de dames van VIVES voor een volle tribune, hard aan de slag. Met sterk serverende Sanne Veldhuizen en Janine Kok werd VIVES de bovenliggende partij. VIVES won de set met 25-16.

Onder luid gezang van VIVES Fanatics voerden de IJsselsteinse dames de servicedruk nog eens op en aan het net heerste VIVES inmiddels ook met de blokkering en de aanval. In het achterveld had Amber Melis de controle waardoor het team eenvoudig kon uitlopen naar 22-15 en kon VIVES de tweede set afsluiten met 25-15. Daarmee is het kampioenschap binnen voor VIVES.

In de derde set wordt VIVES een tikkie minder scherp dan in de eerste twee sets. Met wat wilskracht en vol blijven doorgaan, pakten de dames toch de derde set binnen met 25-19. De vierde set krijgen de wisselspelers van VIVES speelminuten. De strijd was nog steeds spannend maar uiteindelijk pakte Sovoco de laatste set met 25-21.

Dankzij de 3-1 zege heeft DePartyshop.nl VIVES dames het kampioenschap van de tweede divisie C veroverd.

De ploeg – inclusief coaches Michael van den Brink en Peter-Paul Everaert werd in de IJsselhal gehuldigd met medailles. Milou van Leeuwen en Sanne Veldhuizen mochten vervolgens de kampioensschaal omhoog houden. Het team zal volgend seizoen promoveren naar de Eerste divisie (derde niveau van Nederland). Daarmee schrijft VIVES geschiedenis want dit is in de historie van het eerste dames team van VIVES nog nooit gelukt.

DePartyshop.nl VIVES Dames sluit op zaterdag 15 april de competitie af met een wedstrijd bij Leython DC in Leiderdorp