SV Lopik in slotfase naast IJFC en ander voetbal in de regio

Sport

IJSSELSTEIN / LOPIK • De streekderby tussen SV Lopik en het IJsselsteinse IJFC eindigde in 1-1. Beide ploegen stonden voor rust goed georganiseerd, waardoor er weinig kansen ontstonden op het moeilijk te bespelen veld. Pas na een half uur spelen kreeg de thuisclub de kans om de score te openen. Thijs Beekhuizen dook plotseling op voor IJFC-keeper Rowdy Janssen. De IJsselsteinse sluitpost kwam door slim wachten als winnaar uit de strijd. Ruben van Rooijen had aan de andere kant pech, dat zijn inzet net naast ging.

In de tweede helft kwamen de gasten op voorsprong. Na een slim genomen vrije trap scoorde Ruben van Rooijen de openingstreffer. ,,Dat was jammer, want ik vond ons de bovenliggende partij,” zei Lopik-trainer Mark Imandt na afloop. ,,We bleven goed druk zetten. In de eindfase schoof ik een verdediger door. David Scheffer heerste op het middenveld en mijn rechtsachter Rick den Hoed kwam een aantal malen goed door. Invaller Kevin Thie bracht ons verdiend langszij.”

Een kwartier eerder dacht IJFC overigens de buit binnen te hebben. Youri van Zwieten gaf een slimme steekbal op Vincent Griffoen, die alleen op Twan Schimmel afging en scoorde. Hij werd echter op advies van de Lopikse grensrechter voor buitenspel afgevlagd. Ten onrechte volgens IJFC, dat na de puntendeling op de tweede plaats staan, maar de hete adem van vier ploegen in de nek voelt. Lopik staat op doelsaldo op de veilige achtste plaats. De plek waar de vijf ploegen onder de Lopikenaren ook op azen.

Montfoort SV’19 houdt koploper in vizier

Montfoort SV’19 versloeg FC De Bilt met 3-2 en blijft met Zuidvogels koploper BOL op een punt volgen. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De thuisclub ging beter met zijn kansen om. Daan van de Poll en Bart Roelofs zorgden voor een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust viel de aansluitingstreffer. Na de pauze lukte het Montfoort SV’19 om de gasten meer op hun eigen helft te houden. Nadat Joey van Ede de marge op twee bracht leek het duel gespeeld. Daan van de Poll had pech dat zijn inzet van de doellijn werd gehaald. FC De Bilt kwam terug tot 3-2, maar verder liet de kampioenskandidaat het niet komen.

Benschop op mentaliteit afgetroefd

Benschop verloor in Utrecht met 3-1 van hekkensluiter Desto. De Benschoppenaren gaven de thuisclub voor rust goed partij. Ruben Buunen zette het elftal van Raymond van der Kort verdiend op voorsprong. ,,Het was jammer, dat Desto vlak voor rust langszij kwam,” vertelde Raymond van der Kort aan afloop. ,,Tot de 1-1 deden we het goed. In de tweede helft speelden we slecht en werden op mentaliteit afgetroefd. Na de 2-1 gooiden we alles op de aanval, maar dat mocht niet baten. Het gat met een nacompetitieplek is met nog vijf duels te gaan 6 punten. Er is nog hoop.”

Scorend vermogen laat VVIJ in de steek

VVIJ verloor op het IJsselsteinse sportpark Groenvliet verrassend met 0-1 van JSV Nieuwegein, dat op de ranglijst aan een opmars bezig is. Voor de rust lieten de gasten VVIJ komen en loerden zij op de counter. Tot veel kansen kwamen beide ploegen niet. In de tweede helft was de thuisclub veel sterker. ,,Er was sprake van eenrichtingsverkeer,” vertelde assistent-trainer Harlod van Oort, die de zieke Mo Touh verving. ,,Een keer stonden we niet goed, waardoor JSV Nieuwegein uit het niets op voorsprong kwam. In de slotfase hebben we alles op de aanval gegooid. De beste kans was voor Tom van der Horst, die de bal na een pass van Teun Veldpaus net naast de verkeerde kant van de paal schoot.”

Stijn Achterberg op schot voor winnend SPV’81

SPV’81 won in Gouda met 0-2 van GSV en doet de laatste plaats over aan Cabauw, dat pas donderdagavond in actie komt tegen het Woerdense VEP. Op de gladde grasmat hadden de spelers moeite om overeind te blijven. GSV was het meest in de aanval. ,,De thuisclub beschikt over slimme spelers, die technisch begaafd zijn,” aldus SPV-trainer René Eyra. ,,Ik liet mijn linies kort op elkaar spelen, waardoor hun aanvallers er niet doorheen kwamen. Wij loerden op de counter. Vlak voor rust scoorde Stijn Achterberg onze openingstreffer. Een ongelukkige actie van Sander Koolwijk, die er net een schorsing op had zitten, leverde hem in het begin van de tweede helft een rode kaart op. Met tien man konden we stand houden. Jeroen Both voorkwam met een fraaie redding de gelijkmaker. In de slotfase kwam de thuisclub ook met tien man te staan, waarna Stijn Achterberg, van wie nog een goal onterecht werd afgekeurd, zijn tweede treffer maakte.”

Linschoten wint opnieuw van FC Perkouw

Linschoten boekte een 3-1 zege op FC Perkouw, dat twaalf duels op rij niet verloren had. De laatste nederlaag van de dorpsclub uit Berkenwoude was in de eerste seizoenshelft uitgerekend tegen de Linschotenaren. De nummer drie op de ranglijst kwam snel op voorsprong, maar Sam da Cruz schoot de thuisclub een kwartier later alweer langszij. In de tweede helft strafte Da Cruz een fout van de Perkouwse doelman af. De gasten drongen aan, maar de Linschotense defensie gaf geen krimp. Nadat Joey van Kouwen en Jelle Baars goede kansen misten, schoot Van Kouwen in de slotfase wel raak.