Messa Puccini in basiliek

ijsselstein • Projectkoor Dolce Musica uit Barneveld zingt zondag 16 april in de Sint Nicolaas Basiliek in IJsselstein de Messa Di Gloria van Puccini; in de eucharistieviering van 11.00 uur.

Dolce Musica is in 2010 bij de Catharinakerk van Barneveld opgericht als projectkoor met als missie, elk jaar een nieuwe 4-stemmige Latijnse Messa te laten klinken. Het koor heeft tot nu, soms meerdere, messa van  Mozart, Schubert, Charpentier, Haydn en Dvorák gezongen, steeds met een muzikaal ensemble.
Het projectkoor staat dit jaar, na een pauze van twee jaar vanwege corona, voor de 11e keer voor het uitvoeren van een 4-stemmige Latijnse Messa in het land. Dolce Musica heeft in wisselende samenstellingen eerder gezongen in Amsterdam, Utrecht, Bergen op Zoom, Den Bosch en Maastricht.
Het koor vraagt geen vergoeding aan de geloofsgemeenschap waar het optreedt. De koorleden sparen zelf voor de orkestbegeleiding en de bus. Bij de uitgang van de kerk wordt daarom ook een vrijwillige bijdrage van de kerkbezoekers gevraagd.