Heet water tegen onkruid

ijsselstein • Met de komst van de lente komt ook het onkruid weer op. Eind maart start Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) daarom ook in IJsselstein met de bestrijding van onkruid op stoepen, in parkeervakken en woonerven.

RMN maakt daarbij net als voorgaande jaren gebruik van de zogenoemde heetwatermethode. Door het spuiten van een minimale hoeveelheid bijna kokend water op het onkruid, wordt de celstructuur van het onkruid tot diep in de wortel vernietigd. Chemische bestrijdingsmiddelen mogen wettelijk niet meer gebruikt worden in de openbare ruimte. De heetwatermethode voorkomt dat giftige stoffen in het oppervlaktewater terecht komen. 
De gekozen milieuvriendelijke methode betekent wel dat het onkruid niet direct volledig verwijderd wordt. Het onkruid sterft af en dat blijft zichtbaar. Daarnaast zet RMN borstelmachines in om het onkruid mechanisch op stoepen en uit goten te verwijderen. Het onkruidseizoen loopt globaal tot en met september.

Autobezitters wordt verzocht bij het parkeren rekening te houden met de werkzaamheden, omdat de medewerkers anders niet bij het onkruid kunnen.