• Yvonne en Luca in de klas.
• Yvonne en Luca in de klas. Foto: Linda de Kort

Aandacht in de klas voor verkeersveiligheid

Algemeen

BENSCHOP • In een ludieke actie vraagt Hart voor Lopik aan kinderen op de basisscholen of ze mee willen denken over de verkeersveiligheid. “We hebben jullie hulp nodig”, legt fractievoorzitter Yvonne Slob uit aan de leerlingen van groep 7 van de Eben Haëzerschool in Benschop.

Binnenkort zullen de kinderen het verkeersexamen afleggen. Reden genoeg voor lokale partij Hart voor Lopik om even langs te gaan en de kinderen daarbij veel succes te wensen. Raadslid Luca van Beek legt even kort aan de kinderen uit wat de andere reden is voor het bezoek. “Wij zitten in de gemeenteraad en dat betekent dat wij ook meedenken over de verkeersveiligheid. Maar we zouden nog liever van jullie willen horen wat jullie daarvan vinden. Hebben jullie al ideeën?”

De vingers van de leerlingen vliegen omhoog. “Auto’s rijden vaak heel hard. Bij mij in de straat zit ook een bocht en dan zie je de auto’s nog niet eens aankomen”, vertelt een jongen. “Bij het zebrapad moet ik altijd heel goed uitkijken”, zegt een ander meisje.

Schooldirecteur Henry van Beusekom is blij met het initiatief. “Het is goed om aandacht aan deze onderwerpen te geven. Zeker in combinatie met de regionale politiek. Bovendien is toevallig een paar dagen geleden een klasgenootje aangereden en heeft op vier plaatsen haar enkel gebroken. Het was een ongelukkig ongeval en had veel erger kunnen aflopen. Maar het heeft zeker indruk in de klas gemaakt.“

De klassen gaan aan de slag met het onderwerp. Voor 21 april zullen ze hun ideeën door middel van een tekening, filmpje of op andere creatieve manier doorsturen naar Hart voor Lopik. “Jullie mogen zelf bedenken op welke manier”, licht Yvonne toe. “Dat gaat wel lukken”, lacht meester Henk Kruizinga vol vertrouwen.

De meeste originele inzending wordt beloond met een mooie prijs.