Afbeelding
Foto: Stockfoto

Plan voor tijdelijke flexwoningen ook in Montfoort

Algemeen

MONTFOORT • Het Montfoortse college wil versneld huisvesting mogelijk maken voor jongeren en nieuwkomers door versneld flexibele woningen te realiseren voor een tijdsbestek van 10 tot 15 jaar. Het voornemen wordt nog deze maand voorgelegd aan de raadscommissie en vervolgens aan de gemeenteraad. 

Het college van burgemeester en wethouders ziet het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan de grote huisvestingsopgave. Onlangs heeft de Provincie aangegeven medewerking te willen verlenen voor het bouwen van de eerste 200 woningen op de Bleek, maar dat is gezien het grote woningtekort niet voldoende. Met de bouw van flexibele tijdelijke woningen is het mogelijk om versneld, binnen 1,5 tot 2 jaar, woningzoekenden zoals Montfoortse jongeren, statushouders en andere doelgroepen aan woonruimte te helpen. Hiermee wil de gemeente op korte termijn iets doen aan de hoge woningnood en een bijdrage leveren aan het urgente maatschappelijke vraagstuk van opvang van statushouders.
Statushouders die in Montfoort komen wonen, wil de gemeente bovendien zoveel mogelijk direct koppelen aan werk. Daarvoor is de gemeente in gesprek met het Centraal Opvang Asielzoekers, Ferm Werk, Technohub, Montfoort Werkt en werkgevers in Montfoort.
Het college wil over deze onderwerpen in gesprek met de raad. De voornemens worden ter behandeling voorgelegd op 12 april in de commissievergadering en op 24 april in de raadsvergadering. In de commissievergadering is het mogelijk voor inwoners om in te spreken.