IJsseloever H1 - Oss H1
IJsseloever H1 - Oss H1 Foto: Tony Buijse

Hockey heren IJsseloever verstevigen hun koppositie

Sport

IJSSELSTEIN • De hockeyheren van IJsseloever hebben zondag met een 3-0 overwinning op tegenstander Oss hun koppositie verstevigd en daarmee hun kans op directe promotie. IJsseloever moest winnen om nummer twee Oss voor te blijven.

Als de wedstrijd op Sportpark IJsseloever begint, zet Oss direct veel druk op IJsseloever, maar komt niet door de IJsselsteinse verdediging heen. In het tweede kwart komt IJsseloever op 1-0 voorsprong. Met die stand gaan de teams de rust in.

In de tweede helft scoort Oss een tegendoelpunt. Dit wordt door de arbitrage echter afgekeurd. Even later ziet een IJsseloever spits een kans en komt alleen voor de keeper uit. Nadat hij wordt getackeld, volgt er een strafbal, die dezelfde spits feilloos en het doel slaat. Oss lijkt dan even uit het lood geslagen te zijn. De druk op IJsseloever verdwijnt even en enkele minuten later scoort de thuisploeg 3-0. Als het 4e kwart begint, lijkt Oss zich te herpakken. De druk op IJsseloever is weer terug en Oss forceert meerdere strafcorners. De IJsselsteiners blijven echter geconcentreerd en scherp spelen.

IJsseloever staat nu zes punten voor op achtervolger Fletiomare. Volgende week speelt IJsseloever Heren 1 thuis tegen Derby Heren 1.