IJFC rukt na winst op naar tweede plaats

ijsselstein • IJFC won met 4-1 van DSVU en rukt op naar de tweede plaats. Na een matige eerste helft, maar een uitstekende tweede helft heeft IJFC drie belangrijke punten gehaald.

Eenvoudig ging dat niet, want DVSU heeft een stugge ploeg met een aantal slimme spelers, Er werd aan beide kanten onrustig gespeeld en dat resulteerde in veel balverlies. De IJsselsteinse thuisclub kreeg legio kansen voor rust, maar alleen Ruben van Rooijen slaagde erin te scoren. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal diagonaal en onhoudbaar in het doel. De gasten kwamen op slag van rust uit het niets maar niettemin verdiend langszij. Een indraaiende corner werd iets aangeraakt en verdween in de kruising.

IJFC kwam voor de tweede helft scherp de kleedkamer uit. Rowan Mankes behield bij zijn aanvallende acties het overzicht en hij stelde kort na elkaar Youri van Zwieten en Vincent Griffioen in staat zijn voorbereidend werk doeltreffend af te ronden. De slim meegelopen Kaj Hendriksen bracht de marge op drie. De overwinning werd uiteraard goed gevierd. Donderdagavond haalt IJFC in een uitduel in tegen JSV Nieuwegein.

Trainer Edwin de Bruin verlengt

IJFC heeft het contract met hoofdtrainer Edwin de Bruin met een jaar verlengd. De inwoner van Waddinxveen is bezig aan zijn eerste seizoen bij de IJsselsteinse zaterdagderdeklasser en blijft tot medio 2024 verbonden aan de club. Bestuur en Technische Commissie zien dat de positiviteit en het plezier weer terug is binnen de spelersgroep en hebben veel vertrouwen in de toekomst met de huidige trainer. Na de degradatie van vorig seizoen heeft IJFC de weg omhoog weer gevonden en is de club in de race om de plekken voor rechtstreekse promotie naar de tweede klasse.