donderdag 19 januari

Spelavond 't Wilgegat
19:30 Willige Langerak, Buurthuis ’t Wilgegat
Gezellig klaverjassen, rummikubben of biljarten. Het klaverjassen en biljarten begint om 19.30 uur, het rummikubben om 20.00 uur. Uitslag 8 december: bij rummikubben won Janny Markus met 20 strafpunten, bij klaverjassen Conny Verhoef met 5353 punten. Nieuwe deelnemers welkom.

vrijdag 20 januari

HUIS 10 iedere vrijdagochtend een warm welkom
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10
Warme plek in het centrum van IJsselstein met ruimte voor ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek en omzien naar elkaar. Er is ook creatief materiaal. Gratis koffie en thee. Huis 10 is er voor iedereen. Loop gerust binnen. Elke vrijdagochtend. Aanmelden is niet nodig. Info: 06 48579837.

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36
Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van  vrijwilligers oefenen en vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over apps en e-books downloaden. Neem eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

Regenboogcafé IJsselstein
20:00-23:30 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Regenboogcafé IJsselstein met  Mason Hoogendoorn, schrijver van het boek 'Dagboek van een transgender'. En met het muzikale duo Wieger Troostheide en Thijs van Zutphen, romantische Evergreens in een eigentijds jasje. Voor alle inwoners van IJsselstein en omgeving, ongeacht seksuele voorkeur, identiteit, leeftijd of achtergrond. Zie ook: www.regenboogcafe.nl en Facebook.

Scrum: Back to Basic
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Voor de nieuwe theatershow Back to Basic gaat Scrum terug naar de basis van zijn bestaan. Zes muzikanten met hun akoestische instrumenten, met een voorliefde voor de pure folkmuziek uit Ierland en Schotland. Prijs: 24,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

Fulco's Vintage Night
21:45 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Fulco's Vintage Night met The Vintage Brothers. Chicago blues met een scheut rock en jazz. Om naar te luisteren, bij te mijmeren, om bij te eten, te drinken en zeker ook om op te dansen. In het theatercafé. Toegang is gratis, ook geen tickets nodig. Informatie: www.fulcotheater.nl.

zaterdag 21 januari

Inschrijfmiddag Kursusprojekt Benschop
13:00-15:00 Benschop, Dorpshuis XXL, Oranje-Nassaustraat 31
Het Kursusprojekt Benschop/Polsbroek presenteert  voorjaarsprogramma met vertrouwde cursussen en nieuwe cursussen op creatief, sportief en educatief gebied. Aantal docenten aanwezig. Check folder, facebook of website www.kursusprojektbenschop.nl voor het gehele aanbod en nieuws.

Off-Broadway-musical in Pantalone
20:00-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Off-Broadway-musical Starting here starting now van Jewel Box Musical Theatre. Muzikale voorstelling met liedjes uit een reeks musicals van Maltby & Shire uit de jaren 60. Romantische, grappige, soms scherpe teksten en melodieuze, emotionele muziek. Ook op zondagmiddag 22 januari. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren via www.theaterpantalone.nl.

Slow Pilot: Jeff Buckley
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
In 2022 is het 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. Aanleiding voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon. Met de Nederlandse radiopresentator Emmely de Wilt als verteller. Prijs: 25 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

Erik Neimeijer: Ode aan Willie Nelson
20:00-23:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Musicus en beeldend kunstenaar Erik Neimeijer brengt een ode aan Willie Nelson. Deze 87-jarige zanger geldt als één van de beste Amerikaanse songwriters. Een solo-programma, waarbij Erik Neimeijer zichzelf begeleidt op piano en gitaar in een decor van schilderijen die Neimeijer speciaal voor deze voorstelling maakt. Elk lied krijgt een eigen schilderij. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

zondag 22 januari

Off-Broadway-musical in Pantalone
14:00-16:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Off-Broadway-musical Starting here starting now van Jewel Box Musical Theatre. Muzikale voorstelling met liedjes uit een reeks musicals van Maltby & Shire uit de jaren 60. Romantische, grappige, soms scherpe teksten en melodieuze, emotionele muziek. Ook op zaterdagavond 21 januari. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren via www.theaterpantalone.nl.

De Beukbrothers in De Stee
17:00 IJsselstein, Café de Stee,Voorstraat 38
Coverband De Beukbrothers speelt dansbare gouwe ouwe hits dichtbij het publiek. Toegang gratis.

dinsdag 24 januari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53
SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten.  Ook eigen ideeën mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl en de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

Wandelen met de KBO
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3
Elke dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Vertrek om exact 10.30 uur vanaf het Fulcotheater. Onderweg of na afloop een kopje koffie voor eigen rekening. Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees  welkom.

woensdag 25 januari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7
Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

Seniorenmiddag Willige Langerak
14:30 Willige Langerak, De Bron, De Montignylaan 15A, Schoonhoven
Bij het Seniorencomité Willige Langerak. Franco Burger uit Ouderkerk a/d IJssel is imker en komt vertellen over de honingbijen en alles wat hier bij komt kijken. Ze brengt ook honing en andere artikelen mee, welke te koop zijn. Koffie/thee met lekkers. Kosten 5 euro.

Voorleesfeest met Bip
15:15-16:15 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 3
Alle kinderen van 4 tot en met 6 jaar welkom voor een vrolijk voorleesfeest. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Samen met Bip het leesmonster luisteren de kinderen naar het verhaal uit het prentenboek ‘De eend die niet van water hield’ van Steve Small. Na het voorlezen knutselen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/voorlezen.

Musical: Checkpoint Charly
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. De nieuwe Nederlandse musical ‘Checkpoint Charlie’, met liedteksten van Stef Bos, volgt Berlijners die van de ene op de andere dag vrienden en familie, kansen en toekomstdromen moeten missen, omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad. Met Linda Verstraten, Sanne den Besten e.a. Prijs: 27,50 euro. Try out. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

donderdag 26 januari

Alzheimer Café Lopik
19:15-21:15 Lopik, Dorpshuis de Schouw, M.A.A. Schakelplein 6
Thema deze keer: Onbegrepen gedrag bij dementie. Er zijn verschillende vormen van dementie en het gedrag kan per vorm verschillen. Hoe kunnen mantelzorgers het beste omgaan met onbegrepen gedrag en welke tips zijn er voor hen? Elke vierde donderdag van de maand. De zaal is open vanaf 19.15 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: tel. 06-12434770.

vrijdag 27 januari

HUIS 10 iedere vrijdagochtend een warm welkom
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10
Warme plek in het centrum van IJsselstein met ruimte voor ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek en omzien naar elkaar. Er is ook creatief materiaal. Gratis koffie en thee. Huis 10 is er voor iedereen. Loop gerust binnen. Elke vrijdagochtend. Aanmelden is niet nodig. Info: 06 48579837.

zaterdag 28 januari

Zeevogels kijken vanaf zuidpier IJmuiden
07:30-16:00 vertrek vanaf parkeerterrein Blokhoeve te Nieuwegein
Excursie Vogelwacht Utrecht afdeling Nieuwegein-IJsselstein. Zeevogels kijken vanaf de zuidpier in IJmuiden, zoals alk, zeekoet, Jan-van-Gent, grote zee-eend en drieteenmeeuw. Daarnaast ook strandlopers, steenlopers, zandlopers en piepers tegenkomen. Onder leiding van ervaren vogelaar Wigle Braaksma. Aanmelden uiterlijk 26 januari bij Chris Kling, e-mail chriskling@vogelwacht-utrecht.nl.

Inleveren rommelmarkt met boekenmarkt
10:00-12:00 Lopik, Verenigingsgebouw De Schaapskooi, Dorpstraat 34
Spullen inleveren voor de rommelmarkt van de Hervormde Kerk te Lopik. Tevens koffie en tweedehands boekenmarkt. De rommelmarkt is op 15 april.

Indië- avond 'Mijn oma was een njai'
18:30 Linschoten, 't Kruispunt, Nieuwe Zandweg 16
Nico van Asdonck organiseert met Vrienden van 't Kruispunt een avond over Nederlands-Indië met onder meer verhalen, gesprekken, live muziek, foto's en Indisch/Molukse hapjes. De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage. Reserveren via vriendenvan@kruispuntlinschoten.nl.

Jimi Hendrix Tribute in Pantalone
20:00-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5 Als ‘de toonaangevende Jimi Hendrix tribute band van Nederland’ brengt de Hendrix Alive Project de sound van Jimi Hendrix terug op het podium in een avondvullend repertoire. Talloze legendarische nummers van Jimi Hendrix komen voorbij zoals ‘Purple Haze’, ‘Spanish Castle Magic’ en eigenzinnige favorieten zoals ‘Machine Gun’ en ‘Third Stone From The Sun’. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl.

Thjum Arts: Tijdloos Genot
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3 Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot‘ een anti-held, een authentieke gast met doordachte humor. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. In 2021 winnaar van de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten. Prijs: 17,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl

dinsdag 31 januari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

Wandelen met de KBO
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Elke dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Vertrek om exact 10.30 uur vanaf het Fulcotheater. Onderweg of na afloop een kopje koffie voor eigen rekening. Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

Rondleidingen door historisch en verlicht IJsselstein
19:30 IJsselstein, vanaf bibliotheek, Overtoom 7UIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen. De avondrondleidingen starten vanaf de bibliotheek om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

woensdag 1 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

vrijdag 3 februari

HUIS 10 iedere vrijdagochtend een warm welkom
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10Warme plek in het centrum van IJsselstein met ruimte voor ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek en omzien naar elkaar. Er is ook creatief materiaal. Gratis koffie en thee. Huis 10 is er voor iedereen. Loop gerust binnen. Elke vrijdagochtend. Aanmelden is niet nodig. Info: 06 48579837.

Compagniesbar / Veteranen Café
20:00 IJsselstein, KPJ De Deel, Panoven 10AElke eerste vrijdag van de maand Compagniesbar/Veteranencafé in KPJ de Deel in IJsselstein. Daarnaast zijn er geregeld lezingen en andere activiteiten. Voor veteranen jong en oud, hun familie en overige belangstellenden.

zaterdag 4 februari

Middagje IJsselstein, half uurtje Bach
15:30 IJsselstein, Oude Sint Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2Door stadsorganist Gerrit Christiaan de Gier en Vocaal ensemble Good Company onder leiding van Douwe Evert Dijkstra. Toegang vrij; collecte.

dinsdag 7 februari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

woensdag 8 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

zondag 12 februari

Huiskamerconcert in Franse sfeer
15:00 Lopik, boerderij familie Stigter, Graafdijk 86Stichting Kunst & Cultuur Lopik organiseert een huiskamerconcert in Franse sferen met in de hoofdrol 'Solune à deux'. Zangeres en zangdocent Mony Wouters en pianiste en componiste Laetitia van Krieken gaan op zoek naar vergeten pareltjes in de chansons uit het begin van de 20ste eeuw. Met chansons van Piaf en Barbara en vele anderen. Kosten: 15 euro, inclusief consumpties, te betalen bij binnenkomst. Inloop vanaf 14.30 uur. Het concert is uitverkocht, maar opgeven voor de reservelijst kan via dienyscheffer@outlook.com.

dinsdag 14 februari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

woensdag 15 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.

vrijdag 17 februari

Digi Café Linschoten
13:30-16:00 Linschoten, Huis van Ervaring, Laan van Rapijnen 36 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke derde vrijdag van de maand.

dinsdag 21 februari

SAMENdoen in Cabauw
10:00-15:00 Cabauw, Pastorie St Jacobuskerk, Cabauwsekade 53SAMENdoen! biedt iedere dinsdag de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om elkaar te treffen in de pastorie van Cabauw, voor koffie, een praatje en allerlei activiteiten om aan mee te doen. Dit kan zijn: kaarten, wandelen, tuinieren, iets creatiefs of cultureels, schilderen of meditatie Ook eigen ideeën zijn mogelijk. Voor meer informatie en aanmelding: www.samendoencabauw.nl of bij de coördinatoren Mirjam de Keijzer, tel. 06-36 294074 of sjaakmirjam@outlook.com; Ellen Hendrik: tel. 06-441226 06 of ellhendrik@gmail.com

woensdag 22 februari

Digi Café Montfoort
10:00-12:00 Montfoort, Huis van Ervaring, Kasteelplein 7 Voor wie handiger wil worden met computer, smartphone of tablet. Onder begeleiding van twee vrijwilligers oefenen en digitale vragen stellen over bijvoorbeeld whatsappen, sms-en of mailen, over praktische apps en een e-book downloaden. Neem bij voorkeur eigen apparatuur opgeladen mee. Elke woensdagochtend.