• De kinderen speelden enthousiast mee.
• De kinderen speelden enthousiast mee. Foto: Aangeleverd

‘Lang zal de koning leven’ bij Cultureel Montfoort

Algemeen

MONTFOORT • Cultureel Montfoort presenteerde zondagmiddag in het St. Joseph zijn speciale kindermiddag, een vast onderdeel van het jaarprogramma met muziek en theater. Theatergroep Theatralala bracht het stuk ‘De Koning is jarig’, waarin de kinderen zelf konden meespelen. 

Zo’n veertig kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar, waren hier op af gekomen. Ze waren vanaf het begin geboeid door wat er gebeurde. Dat was mede te danken aan het vraag- en antwoordspel dat de twee acteurs gebruikten. 

Cultureel Montfoort was blij met de komst naar Montfoort van Theatralala. ‘’Een groot compliment naar de acteurs toe, voor hun getoonde kunsten. Met kinderen spelen is een aparte discipline. Zij beheersten dit zeer goed.’’ 

Ook voor de ouders en grootouders was het vermakelijk om de jeugd zo gedreven mee te zien spelen. De kinderen mochten de prinses helpen om de verjaardag van haar vader, de koning, voor te bereiden. Met weinig middelen en veel fantasie werd er een mooi verrassingsfeest georganiseerd. Het eindigde uiteraard met een uitbundig ‘Lang zal hij leven’.