donderdag 5 januari

Nieuwjaarsreceptie gemeente Montfoort
19:00-22:00 Montfoort/Linschoten, ’t Kruispunt, Nieuwe Zandweg 16, Linschoten
Inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen in Montfoort en Linschoten zijn welkom om samen met het gemeentebestuur het glas te heffen op het nieuwe jaar. Kennismaking en ontmoeting met een hapje en drankje, met het oog op een nieuw, productief en voorspoedig jaar. Nieuwjaarstoespraak door burgemeester Petra van Hartskamp om 19.30 uur.

Zoutmus: Jungleprinter
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
De absurdistische groep Zoutmus is terug met zijn voorstelling Jungleprinter: een voorstelling in de tweede versnelling met méér muziek, méér sceyenes en minder ellenlange potjes monopoly. In een avondvullende show vol spektakel, live muziek, verwarring en lachen 'tot je tanden in de fik vliegen'. Prijs: 19,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 6 januari

BoekStart Voorleespret in de bibliotheek
10:00-10:45 IJsselstein, bibliotheek, Overtoom 7
Samen bezig zijn voor volwassene en kind (0-4 jaar) met voorlezen, liedjes en spelletjes. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Het thema deze keer is toveren. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Anton kan toveren’. Na het voorlezen volgt er een spelletje of een liedje in het thema. Informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

Inloop Huis 10
10:30-12:00 IJsselstein, Huis 10, Doelenstraat 10
Warme plek in het centrum van IJsselstein met ruimte voor ontmoeting, een gezellig praatje of een goed gesprek en omzien naar elkaar. Er is ook creatief materiaal. Gratis koffie en thee. Huis 10 is er voor iedereen. Loop gerust binnen. Elke vrijdagochtend. Aanmelden is niet nodig. Info: 06 48579837.

Gebed voor de stad
19:30-20:00 IJsselstein, Oude Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2
Iedereen welkom om deel te nemen aan het gebed voor de stad IJsselstein. Voor onder meer het bestuur, de scholen, de zorg en Oekraïne. Zelf gebedspunten inbrengen mogelijk.

Nieuwjaarsreceptie gemeente IJsselstein
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden nodigen alle inwoners en ondernemers van IJsselstein uit voor de nieuwjaarsreceptie in het grand café van het Fulcotheater. Met korte toespraak door burgemeester Patrick van Domburg. Daarna gezellig samenzijn en met een hapje en een drankje proosten op het nieuwe jaar.

zaterdag 7 januari

Open ochtend Hospice de Mantelmeeuw
10:00-12:00 Hospice De Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14, Woerden
Open ochtend voor iedereen met belangstelling voor het vrijwilligerswerk in het Hospice en/of bij terminaal zieke mensen in de thuissituatie, of die zich wil laten informeren over de zorgmogelijkheden. Aanmelden is niet nodig. Informatie: www.demantelmeeuw.nl.

DJ Blijwin's Kinderdisco
14:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
DJ Blijwin’s Kinderdisco is een interactieve show met dansen, spelletjes doen en zingen. Hij zingt zijn eigen singles, draait muziek en wisselt dat af met super gave disco spellen. Tip: trek discokleren en dansschoenen aan en win een prijs. Toegang: 9,95 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

Nieuwjaarsconcert in Oude Nicolaaskerk
20:00 IJsselstein, Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2
Het traditionele nieuwjaarsconcert door Gerrit Christiaan de Gier, orgel, met Floortje Veerman, klarinet. Op het programma staan werken van onder anderen Feike Asma, Wolfgang Amadeus Mozart, Georg Friedrich Händel. Toegang: 10 euro; tot en met 12 jaar gratis. Kerk open om 19.30 uur. Koffie en thee na afloop.

Nieuwjaarsconcert Fanfareorkest Excelsior
20:00-22:00 IJsselstein, muziekgebouw, Paardenlaan 1
Bruisend als champagne opent Fanfareorkest Excelsior 2023 met een nieuwjaarsconcert. Het eigen muziekgebouw wordt omgetoverd tot gezellige concertzaal om ongedwongen te genieten van het jeugdorkest en het fanfareorkest. Na afloop ruimte voor persoonlijke nieuwjaarswensen tijdens een receptie. Aanvang concert is 20.00 uur. De toegang is gratis.

zondag 8 januari

Wibi Soerjadi
14:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
De concertpianist en componist onderscheidt zich door het uitvoeren van eigen werk, dat hij baseert op eigentijdse thema’s. Tijdens het concert worden de werken toegelicht en deelt Soerjadi de schoonheid van de klassieke muziek en zijn passie voor de piano. Prijs: 25,50 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

maandag 9 januari

KBO Muzikale Notenmix
10:45-12:15 IJsselstein, De Oase, Benschopperweg 342
KBO Muzikale Notenmix voor liefhebbers van muziek. Deze keer: Van de 20 kinderen van Bach is een aantal ook de muziek ingegaan. Hun muziek staat deze ochtend centraal. Entree 4 euro, exclusief koffie of thee. Informatie: e-mail: communicatiekbo@kpnmail.nl of telefoon 06-8112 8901.

dinsdag 10 januari

Wandelen met de KBO
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3
Elke dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Vertrek om exact 10.30 uur vanaf het Fulcotheater. Onderweg of na afloop een kopje koffie voor eigen rekening. Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

woensdag 11 januari

Thema-avond ‘Wintergasten’ met excursie
19:30-22.00 IJsselstein/Nieuwegein, MEC, Nieuwegein
De Vogelwacht en het IVN, beiden afdeling Nieuwegein-IJsselstein, organiseren een thema-avond en een excursie over wintergasten. De thema-avond wordt verzorgd door Luc de Bruijn over de wereld van de wintergasten, waaronder allerlei soorten eenden, ganzen, zwanen en roofvogels. Excursie op zaterdag 14 januari van 09.00 tot 14.00 in polderArkemheen. Deelname aan avond en excursie is gratis. Wel bijdrage in de benzinekosten. Deelname uitsluitend mogelijk voor beide onderdelen. Aanmelden uiterlijk 8 januari bij Chris Kling, e-mail chriskling@vogelwacht-utrecht.nl.

Nieuwjaarsconcert Ons Genoegen
19:30 Montfoort, atrium Antoniushof, Antoniushof 1
Muziekvereniging Ons Genoegen opent het nieuwe jaar met een nieuwjaarsconcert in het Atrium van de Antoniushof in Montfoort. De orkestleden willen het publiek graag een mooi en muzikaal 2023 toewensen met de klanken van een zeer gevarieerd programma onder leiding van Harry Tazelaar. De toegang is gratis.

A-Mee-Zing-Avond
19:45-22:00 IJsselstein, Theater Pantalone, Linnaeusweg 5
Vrouwenpopkoor Sing4Fun houdt een meezingavond onder de naam A-Mee-Zing-Avond. Voor dames tot 55 jaar. Aanmelden per mail via website www.sing4fun.nl.

donderdag 12 januari

Nabil: Absurd
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Nabil is een veelzijdige theatermaker. Hij speelt piano, zingt, beatboxt, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. Na ‘Tijdmachine’ en ‘Monopoly’ vraagt hij zichzelf in zijn derde programma ‘Absurd’ af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom. Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken. Prijs: 21 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

vrijdag 13 januari

KBO Vrijdagmiddagborrel
16:00-17:30 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
KBO Vrijdagmiddagborrel in het theatercafé van het Fulco. Niet alleen voor leden, dus neem gerust familie, vrienden of buren mee. Consumpties voor eigen rekening. De middag wordt opgeluisterd met live piano- en gitaarmuziek.

Gelukzoekers op Sumatra
20:00 IJsselstein, Fulcotheater, Overtoom 3
Na 'De Tolk van Java' en 'Lichter dan ik' volgt opnieuw een voorstelling die de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale bezetting van Indonesië toont. Geïnspireerd op de in die tijd scandaleuze romans van Madelon Székely-Lulofs duikt Gelukzoekers op Sumatra in een geschiedenis vol ongelijkheid, repressie en verstikkende beloftes van rijkdom. Met onder anderen Stefan Rokebrand en Tara Hetharia. Prijs: 28 euro. Kaarten en informatie via www.fulcotheater.nl.

zaterdag 14 januari

Erwtensoepavond in D'Ouwe School
17:00 Lopikerkapel, Buurthuis D’Ouwe School
Als vanouds erwtensoep eten in Lopikerkapel. Om 16.00 uur gaan de deuren van het buurthuis open, vanaf 17.00 uur kan de erwtensoep genuttigd worden. Deze soep kost niets. Wel is er een bus voor een vrijwillige bijdrage voor een nieuwe vloer in de kleine zaal van het buurthuis. Uiteraard is de ‘gewone’ keuken ook open, evenals de bar.

zondag 15 januari

Kindermiddag 'De Vergeten Verjaardag van de Koning'
15:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstaart 4
Kindermiddag bij Cultureel Montfoort. Theatralala speelt 'De Vergeten Verjaardag van de Koning'. De Koning is jarig. Maar weet zijn dochter, de prinses, dit eigenlijk wel ? De Prinses doet net alsof ze het vergeten is, maar gaat samen met de kinderen een fantastisch feest organiseren met ballonnen, slingers, taart en een mooi cadeau. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Toegang 7,50 euro. Kaarten en informatie via www.cultureelmontfoort.nl.

dinsdag 17 januari

Wandelen met de KBO
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3
Elke dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Vertrek om exact 10.30 uur vanaf het Fulcotheater. Onderweg of na afloop een kopje koffie voor eigen rekening. Aanmelden is niet nodig. Introducees zijn welkom.

woensdag 18 januari

Maaltijd met Eetsaam IJsselstein
18:00-19:30 IJsselstein, Lunchroom ZOlekker, Doelenstraat 12
Eetsaam IJsselstein verzorgt een maaltijd voor mensen die het financieel lastig hebben of die best wel wat gezelligheid kunnen gebruiken. De maaltijd kost 2 euro. Er zijn maximaal 25 plekken beschikbaar, dus meld je aan via EetsaamIJsselstein@gmail.com of bel 06-16138947.

zaterdag 21 januari

Erik Neimeijer: Ode aan Willie Nelson
20:00-23:00 Montfoort, Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4
Musicus en beeldend kunstenaar Erik Neimeijer brengt een ode aan Willie Nelson. Deze 87-jarige zanger geldt als één van de beste Amerikaanse songwriters. Een solo-programma, waarbij Erik Neimeijer zichzelf begeleidt op piano en gitaar in een decor van schilderijen die Neimeijer speciaal voor deze voorstelling maakt. Elk lied krijgt een eigen schilderij. Toegang 15 euro. Tickets via: www.cultureelmontfoort.nl

dinsdag 24 januari

Wandelen met de KBO
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Elke dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Vertrek om exact 10.30 uur vanaf het Fulcotheater. Onderweg of na afloop een kopje koffie voor eigen rekening. Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

zaterdag 28 januari

Zeevogels kijken vanaf zuidpier IJmuiden
07:30-16:00 vertrek vanaf parkeerterrein Blokhoeve te NieuwegeinExcursie Vogelwacht Utrecht afdeling Nieuwegein-IJsselstein. Zeevogels kijken vanaf de zuidpier in IJmuiden, zoals alk, zeekoet, Jan-van-Gent, grote zee-eend en drieteenmeeuw. Daarnaast ook strandlopers, steenlopers, zandlopers en piepers tegenkomen. Onder leiding van ervaren vogelaar Wigle Braaksma. Benzinekosten indicatie: circa 7 euro per persoon. Graag gepast betalen aan de chauffeur. Aanmelden uiterlijk 26 januari bij Chris Kling, e-mail chriskling@vogelwacht-utrecht.nl. Graag bij aanmelding je mobiele nummer vermelden en aangeven of je wilt rijden. Alleen met voldoende chauffeurs is deze excursie mogelijk te maken.

dinsdag 31 januari

Wandelen met de KBO
10:30-12:00 IJsselstein, vanaf Fulcotheater, Overtoom 3Elke dinsdagmorgen wandelen en een frisse neus halen. Vertrek om exact 10.30 uur vanaf het Fulcotheater. Onderweg of na afloop een kopje koffie voor eigen rekening. Het gaat niet om het aantal kilometers, maar om de gezelligheid. Aanmelden vooraf is niet nodig. Introducees zijn welkom.

Rondleidingen door historisch en verlicht IJsselstein
19:30 IJsselstein, vanaf bibliotheek, Overtoom 7UIT in IJsselstein organiseert dit najaar weer een nieuwe serie rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De stadsgidsen vertellen de wandelaars de verhalen over de eeuwenoude gebouwen. De avondrondleidingen starten vanaf de bibliotheek om 19.30 uur en duren circa anderhalf uur. Belangstellenden kunnen vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein | Tourist Info via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Meer informatie: www.inijsselstein.nl

vrijdag 3 februari

Compagniesbar / Veteranen Café
20:00 IJsselstein, KPJ De Deel, Panoven 10AElke eerste vrijdag van de maand Compagniesbar/Veteranencafé in KPJ de Deel in IJsselstein. Daarnaast zijn er geregeld lezingen en andere activiteiten. Voor veteranen jong en oud, hun familie en overige belangstellenden.