• Drukte tijdens de kinderrommelmarkt in De Vaart ''Terug van weggeweest.''
• Drukte tijdens de kinderrommelmarkt in De Vaart ''Terug van weggeweest.'' Foto: Elvira Schenk

Weer activiteit in dorpshuis De Vaart

Algemeen

LINSCHOTEN • In het Linschotense dorpshuis De Vaart zijn ze blij dat er weer diverse activiteiten kunnen worden georganiseerd. Vrijdag was het de hele dag druk tijdens de kinderrommelmarkt en een oliebollentoernooi koersbal, dat het geplande jeu de boules verving.

De rommelmarkt is weer terug van weg geweest. ‘’Het is een uitprobeersel”, zegt een vrijwilligster die achter de bar staat. “Voor corona werd de rommelmarkt in de herfstvakantie georganiseerd. Vanaf dit jaar is de rommelmarkt in de kerstvakantie. Het lijkt wel drukker dan voorheen.” De rommelmarkt is meteen een succes. Het is gezellig druk in het dorpshuis. Er lopen gedurende de ochtend steeds meer mensen binnen nadat de kinderen met hun ouders hun kraampjes hadden ingericht. Er ligt kinderrommel genoeg om zakgeld aan uit te geven.

Luuk van 10 met zijn broertje Tim van 7 vertellen dat ze al twee stuks speelgoed hebben verkocht. ‘’En één was een heel duur spel.” De verkopende kinderen slaan op hun beurt ook zelf het nodige in. Een moeder vertelt lachend: “Mijn dochter heeft 5 euro gekregen, op is op. Ze heeft al meer gekocht dan dat ze heeft opgehaald.” Mirte vertelt dat ze niet weet hoeveel geld ze al heeft verdiend. “Ik heb geen idee, ik heb het net overgenomen van mijn broer. Die heeft er de hele ochtend gestaan.”

‘s Middags was buiten het Jeu de Boules Oliebollentoernooi gepland. Vanwege de regen werd er in plaats van jeu de boules binnen koersbal gespeeld. “Jeu de Koersbal”, grapt een deelneemster. Onder genot van een drankje en oliebollen worden de ballen op de groene mat gegooid. De winnaar is Henk met 21 punten. “Zo, dan mag ik tenminste thuis komen”, zegt hij. De sfeer zit er goed in.
Als klap op de vuurpijl vond er zaterdag een oud en nieuw feest, waarvoor De Vaart extra lang open mocht blijven. “Het is zo leuk, want er komen allerlei mensen. Van jong tot oud, jongeren van 18 tot 80 jaar. Eén groot feest, zo gezellig.”

Elvira Schenk