• Tijdens de Open Bedrijven Dag op zaterdag 17 juni kan men de ondernemers van Hondsgemet ontmoeten.
• Tijdens de Open Bedrijven Dag op zaterdag 17 juni kan men de ondernemers van Hondsgemet ontmoeten. Foto: Frank Pietersen

Open Bedrijven Dag op Hondsgemet

geldermalsen • Sommige mensen zijn mogelijk nieuwsgierig welke bedrijven er nu precies op bedrijventerrein Hondsgemet in Geldermalsen zitten. Of willen misschien graag een kijkje in de keuken nemen? Ook wanneer mensen die op zoek zijn naar een baan of stageplek kunnen  tijdens de Open Bedrijven Dag op zaterdag 17 juni de ondernemers op bedrijventerrein Hondsgemet ontmoeten.

De eerste editie van de Open Bedrijven Dag, die georganiseerd wordt door de Coöperatieve Vereniging Hondsgemet, telt ongeveer twintig deelnemende bedrijven die de deuren openzetten voor het publiek.

Gevarieerde bedrijven

"De bedrijven variëren van auto- en schadeherstelbedrijven tot beletterings- en bestickeringsbedrijven. En van lasbedrijven tot koel-vriesbedrijven en specialisten op het gebied van medische apparatuur”, zo licht commissielid Pieter van de Werken een tipje van de sluier op. "Ze laten je ook kennismaken met zaken waarvan je niet wist dat het bestond. Bijvoorbeeld ooit een vriezer gezien en gevoeld die tot min 150 graden Celsius kan koelen?” 

Ieder bedrijf geeft op een eigen manier invulling aan de Open Dag, aldus Van de Werken. "De een zorgt voor een springkussen, de ander zet hapjes en drankjes klaar. Een ander geeft een rondleiding en weer een ander zorgt voor een demonstratie.”

Leer de ondernemers kennen

De dag is ook bij uitstek geschikt om je buren als ondernemers te leren kennen, meent commissielid Petra van Kessel. "Welke bedrijven zitten er eigenlijk bij mij om de hoek? En wat doen ze? Misschien zit er voor werkzoekenden en studenten wel een baan of leuke stageplek tussen.” 

Maar ook voor de ondernemers zelf heeft de Open Dag voordelen, vindt Van Kessel. "Het is een gelegenheid om een goede relatie met je omgeving op te bouwen en de band te verstevigen. Misschien kunnen bedrijven zo nieuw personeel werven. En het vergroot natuurlijk je naamsbekendheid en je imago.”

Bedrijventerrein Hondsgemet

De Open Bedrijven Dag op zaterdag 17 juni duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Meer informatie en achtergrond over het Hondsgemet is te vinden op de website. 

q www.hondsgemet.info